Práceneschopnosť počas tehotenstva a úrad práce: čo je potrebné?
Ahojte, prosím vás viete mi niekto poradiť ohľadom tohto.
Tam kde chodím na úrad sú veľmi hnusne ženy a nevedia mi nič poriadne vysvetliť. Ano viem, chcem sa nahlásiť dobrovoľne ale keďže mám rizikové tehu potrebujem ísť na úrad keďže nemám robotu. Pani mi povedala že potrebuje od lekára potvrdenie. Ale nevie že mi tam dá neschopnosť pretože ma ani nepustila k slovu. Stačí len to priniesť ? Alebo musím ešte niečo
Čiže už si prihlásená ako nezamestnaná? Keď tam chodíš? V tom prípade len donesieš doklad o PN a nebudú ťa posielať na pohovory.
@januska12323 tehotnu aj posielaju dakam? 🙂
@bublinka1426 a kto hovorí o PN?
@faasx preboha, aj si si to po sebe precitala?
@bublinka1426 samozrejme keď je prihlásená ako uchádzač o zamestnanie môžu a mali by ju posielať. Niekde sa dá dohodnúť tak pošlú len kam musia.
@faasx jaj ja ze rizikove tak hned som si myslela ze PN...
@januska12323 nevedela som ze tehotne, oki
@faasx tak čo riešiš? Máš PN či nemáš?
Práveže neviem ako to funguje.. Pani mi povedala, že až keď prinesiem potvrdenie od lekára, že až vtedy ma zaradí do evidencie. Ja som sa len chcela informovať, že keď jej prinesiem od lekára to, že mám rizikové tehu, že či to bude problém. A poprosím iba normálne odpovede a nie kritičky čo sa nudia a potrebujú sa hadat. Možno som to napísala ako debil, tak pardón. Ale treba čítať a chápať.
@faasx čo tak začat od seba a napisat otazku aby bola pochopena. Si na urade prace zaevidovana alebo nie? Ak nie, musis priniest ukončenie posledneho pracovneho pomeru (ak si pracovala) ak nie, tak potom papiere o ukoncenom vzdelani najvyssom. Na zaklade toho ta do evidencie zaradia.
Ked prinesies PN od lekara, ze si rizikovo tehotna, nebudu ta nikam posielat az do nastupu na matersku, kym neprinesies PN, tak ta mozu poslat niekam na pracovny pohovor. Tehotenstvo pre urad nie je prekazka
@faasx No do evidencie by ta mala zaradiť aj tak, ak si nezamestnaná, musis si platiť zdravotne, alebo sa zaevidovat na úrade prace. Ako tehotnú ta podieľať mozu na pohovory, tehotenstvo nie je prekážka, ak si na rizikovom, dones im potvrdenie od gynekológa (PN) a nebudu ta posielať nikde
Vysvetli svoju situáciu - prečo si nezamestnaná a ako dlho - skončila si školu alebo ukončila PP. Nehovorila si jej ty o PN, že by to zle pochopila? Lebo práve keď si PN, tak ťa nezaeviduju, až po ukončení PN
@lilinka88 som nezamestnaná pretože som nevedela že som tehotná a skončila som v práci, cchela som inú prácu. No po ukončení som zistila, že som tehotná. A napriek tomu som hľadala prácu ale nechceli ma nikde prijať keďže som tehotná. Ja som pracovať chcela. Ja som ZIADNU PN NESPOMENULA NIKDE. Len som jej povedala že som tehotná a pani mi povedala že mám priniesť od lekára potvrdenie o prace schopnosti. To je všetko
@faasx ,,Ale nevie že mi tam dá neschopnosť pretože ma ani nepustila k slovu"
Zrejme všetky ženy vrátane mna pochopili neschopnosť ako PRACENESCHOPNOST😨
Počkaj, takže ty si už dlhšie nezamestnaná a chceš sa ísť teraz evidovať. Takže do evidencie ťa zaradia,keď donesieš papier o ukončení PP. A potvrdenie chce zrejme o tehotenstve, či je naozaj rizikové,nie že si to len tam ty povieš aby ťa nikam neposielali
@bellaa3007 áno, asi ako hovoríš.
Možno @majusqa77 by vedela poradiť
@faasx pocuj, chod k lekarovi, dones papier o rizikovom tehu, a si v poho. OK? toto uradnicka potrebuje na Upsvare...
@bublinka1426 ak nie je evidovana na urade, tak pracovnicka na urade od nej ziadne potvrdenie nepotrebuje, nie je dovod
@faasx sak ti to napisala ako hotentot.
@magic08 ale ona sa chce evidovat - aj ked nechapem preco, kedze je rizikova, takze je zrejme, ze tam na urade prace nema co robit, lebo rizikovu nik nezamestna a autorka, okrem toho ze je naprudena, este mozno dopadne tak ze si sama bude platit aj ZP. skoda ze bezhlavo ludia sexuju bez ohladu na nasledky a problemy. zrejme je bud velmi mlada alebo.
@faasx na urade od teba ziadne potvrdenie o praceschopnosti nemozu ziadat. To ze si tehotna, uradnicku nema co zaujimat. Ma ta zaevidovat s papiermi posledneho ukoncenia pracovneho pomeru a to je vsetko. Nasledne, ak sa chces vypisat prinesies PN od lekara o praceneschopnosti a to je vsetko. do porodu mas pokoj.
@bublinka1426 veru áno ja som ako tehotná musela nosiť papiere že si hľadám prácu. A to bolo asi 2 mesiace do materskej ( skončil mi PP z dôvodu rušenia prevádzky)
@bublinka1426 😂 pane bože. Ja len potrebujem aby mi úrad platil zdravotnu, keďže ma nikde nechcu prijat ako tehotnú. A o dieťa bude postarané veľmi dobre.
@magic08 samozrejme ze mozu. ved ked bude evidovana, ju budu volat na pohovory ale kedze je PN asi tazko ju budu volat. cely ciel evidencie asi nedava moc hlavu a patu, lebo ju do MD asi nik kvoli riziku nezamestna.
@bublinka1426 do evidencie sa eviduju ludia najma preto, aby za nich stat platil zdravotne poistenie, nie preto ze chcu pracovat (realita bohuzial)
takze ak autorka nie je na PN a ani evidovana, ano vznika jej dlh na ZP
@faasx ja chapem o co ti ide. dones tie papie re a uvidis. ci ta zaeviduju.

velmi hnusne zeny mozno preto ze si zakladas rodinu bez ..aku PN? ved nepracujes. ci myslis ze ta tehotnu budu posielat do prace?