Pracovná neschopnosť: Kedy dostanem vyjadrenie?
Prosím keď som už na pnke tak príde mi domov vyjadrenie ohľadom výšky PN atď? Pred týždňom som bola za lekarkou a ešte nič neprišlo.
prvych desat dni ti plati zamestnavatel a to ti pride vonvyplate v dalsi mesiac prve dni je len 25% VZ (cca hruba mzda)
kedy sa ti ma PN ukoncit?
a od kedy si doma ?
ak zatiaľ do 10 dní - to Ti nič nepríde- budeš to mať vo výplate za Január . Ak začne plynúť 11 deň PN - vtedy Soc. poisťovňa odošle výmer a príde Ti poštou .
Tak mňa prepustili posledný deň skúšobnej doby 😔 išla som na pn 2 dni pred ukončením.. dnes skočil pracovný pomer. Baby a mám ísť sa zaevidovať na úrad práce? alebo nemusím keď som na pnke?
no to bola dost chyba ist na PN pred skoncenim skusobnej doby
nie nemusis ist na UPSVAR kym si na PN az ked ti skonci
a dokedy mas byt na PN ?
@mamina7070 prečo chyba? Na pnku sa môže ísť pred aj po ukončení pracovnej doby.
no do skončenia PP to bude platiť PN zamestnávateľ, od nasledujúceho dňa SP...SP na to má 60dní....
urcite ta neprepustili kvoli PNke, kedze si isla na pn išla som na pn 2 dni pred ukončením.
takze dovod PN isto nebol, PN vzdy lepsia ako ostat bez penazi
@mamina7070 chyba nechyba, niektori kalkuluju. kvoli 2 dnom PN ju isto neprepustili.
A pozor na kontroly, teraz chodia casto. Manželovi došli hneď na 11den z poistovne a to bol na PN vypísaný nemocnicou na základe operačného výkonu, kde bolo jasne, že nebude žbrílať.
Preto chyba, pretože počtom dní PN sa ti predlžuje aj skúšobná doba. V skúšobnej dobe ťa môžu prepustiť bez udania dôvodu, a to aj keď si PN. Síce súhlasím, že PN nemusela byť dôvodom výpovede. Aj keby si nebola PN a vyhodili by ťa, máš ochrannú lehotu. Takže, v podstate to máš za jedno či by si išla alebo nešla na PN pred skončením skúšobnej

tak mesiac-dva max