icon

Pracovný pomer ako zástup počas materskej

orbitka3305
31. jan 2021

Ahojte. Mam PP na DU od 1.11.2019 doteraz ako zastupovanie pocas MD, RD a naslednej dovolenky. Je mozna zmena od 1.3.2020 na DU na 2 roky do 1.3.2022? Ďakujem za odpoveď a ak viete doložiť aj judikatúrou budem vďačná nikde som nic nenasla. Viem ze opacne nie je problém.

kitycat
31. jan 2021

Ja nejako nechapem.. Spatne chces menit zadanie pracovnej zmluvy?

mogaa
31. jan 2021

@orbitka3305 záleží od zamestnávateľa, vždy sa dá urobiť dodatok k zmluve kde sa zmenia podmienky....samozrejme dodatok musia podpísať obe zmluvné strany a musia obe strany súhlasiť s danými podmienkami.....

lienockak
31. jan 2021

@orbitka3305 ahoj, nie je to možné. Na DU sú vytvorené systemizované miesta. To stále miesto nie je Tvoje - t. j. ak si bola prijatá na dočasné miesto na zastupovanie, môžeš ostať len na tomto mieste, a to až do skončenia RD koho zastupuješ. Ak tam chceš ostať pracovať natrvalo, musíš prejsť výberovým konaním, ktoré musí byť vyhlásené riadne na stránke FS, a to na prípravnú štátnu službu. Bez VK sa dá dostať len na iné voľné dočasné miesto na zastupovanie MD/RD, na ktoré ešte nebolo vyhlásené VK a musia s tým súhlasiť všetci dotknutí nadriadení. Ak už však VK bolo na dočasné miesto vyhlásené na stránke FS, treba prejsť týmto VK, aby si sa tam dostala. Uvedené upravuje zákon 35/2019 o FS.

mogaa
31. jan 2021

@orbitka3305 prepáč, ja som si neuvedomila že myslíš Daňový úrad

babovka2321
31. jan 2021

@mogaa to by doslo asi len zainteresovanym, ja som myslela, ze hovori o DU - dobe urcitej :D to mi tam zapada do kontextu

lilianka28
31. jan 2021

Aj ja si myslím, že DU = doba určitá a nie Daňový úrad.

orbitka3305
autor
1. feb 2021

Presne tak myslela som doba urcita pracujem v sukromnej sfere. Bola som prijata ako zastupovanie pocas MD a existuje este jedno miesto na dobu urcitu, kde kolegynka teraz otehotnela a tym padom konci. Hlada sa dalsi zamestnanec na toto jej miesto. A mne osobne by vyhovovalo keby som mala zmluvu na dobu urcitu na dva roky od 1.3. viac ako pokracovat v zastupovani. (DU na 2 roky ma dostat novy zamestnanec a chcem aby to dali mne a tu novu dali na zastupovanie). A kedze zo zakonnika prace vieme ze PP na DU moze byt najviac 2 roky a ja uz tu som 2 roky skrz zastupovanie, ze ako sa pozera keby som teraz uzavrela dodatok na zmenu v pracovnej zmluve kde by bola znova DU na dalsie dva roky a uz nie ako zastup. PZ na dobu neurcitu nepripada do uvahy. @lilianka28 @babovka2321 @mogaa @lienockak @kitycat

mogaa
1. feb 2021

@orbitka3305 tak jasne že ťa vedia preradiť na inú pozíciu a tým pádom pôvodnú zmluvu ti ukončia a dajú ti novú zmluvu k tomu druhému miestu.....ale s tým samozrejme musí súhlasiť zamestávateľ teda že ťa bude chcieť preradiť na inú pozíciu.....ak tam už má vybratého iného človeka alebo ťa chce na pôvodnom mieste, tak smola....

orbitka3305
autor
1. feb 2021

On s tym nema problem. Ide len o to, ci sa to skutocne bude ratat ako druhy PP na DU klasicku nie zastup. Ci nejde o retazenie. Lebo opacne z klasickej DU na DU ako zastup nie je problem to sa bezne deje. Ale takto neviem, ani som to nikde nenasla. Lebo pre príklad DU na 2 roky a potom dalsia pracovna zmluva znova na DU proste nie je mozna. To ze sa ukonci povodny PP neznamena ze zaciname s cistym stitom.