Práva polície pri prenájme bytu s neplatičom
Dobrý deň. Mám na Vás otázku, teda skôr mám úvahu, a chcem vedieť či sa niekto z Vás už s týmto riešením stretol. Priznám sa vopred, že riešenie som okopíroval z "úspešného" pôsobenia bytovej mafie na území Bratislavy spred niečo viac ako 10r....
Predstavme si hypotetickú rovinu, som majiteľom 1izb.bytu v Košiciach, ktorý dlhšie prenajímam, mám s nájomníkom zatvorenú zmluvu o krátkodobom nájme, ale keďže nájomník sa rozhodol nájomné neplatiť, na základe zmluvy som mu doručil výpoveď, pričom jeho povinnosťou je do 30 dní sa vysťahovať. Nájomník ale nekomunikuje a odmieta sa vysťahovať. Na základe toho, že platnosť nájomnej zmluvy výpoveďou zanikla, uzavriem novú platnú nájomnú zmluvu s kamarátom (150kg róm z osady) ktorý nemá kam ísť, a nevlastní žiadnu nehnutelnosť, preto ho poverím a zároveň mu písomne umožním plnou mocou, aby si v mojom byte odvrtal zámok, a nasťahoval sa doň, keďže nemá kam ísť. Otázka teraz je:
Má polícia SR (ktorú určite zavolá stále bývajúci neplatič) právo ho odtiaľ vyviesť, ak má platnú nájomnú zmluvu a moju plnú moc? On nemá právo na obydlie, kedže nemá kam ísť? Ďakujem za názory, či fundované odpovede.
Zavolaj tu policiu ty,ze je v tvojom byte cudzi clovek
@martin599 Ja by som tiež skúsila najprv políciu, aj s rómom môžu byť neskôr problémy.
Este mi napadlo,ak mas kluce od bytu,ist tam,vybrat jeho veci a zamok vymen ty
Pozri si dnes občan za dverami na RTVS, ak máš archív, riešili podobné niečo
@petulda333 toto je riziko,kedze moze mat este opletacky,led ten chlap bude tvrdit ze mu zmizli vzacne veci.toto spravit ked tak s notarom,co zapise co vsetko sa zbalilo nech to ma potvrdene..ale zas kto to zaplati vsakze.
Podla mna kosher podla zakona je zial len sudna cesta a az potom vystahovanie na zaklade sudneho prikazu. Taketo svojvolne domacke rady neodporucam, lebo (i ked je to svinstvo) sa to obrati proti tebe a ty budes ten, koho mozu zalovat (zalezi na schopnostiach a moznostiach najomika)... :(
polícia má právo riešiť verejný poriadok, nie vysťahovanie. na to slúži súdny príkaz.
@draik mozno poradit. Ja neviem,ale ked nema zmluvu,ako moze byt problem ho vyhodit? Ved cudzi clovek v tvojom byte
@petulda333
na základe niečoho sa tam dostal. so súhlasom majiteľa.
že skončila zmluva neznamená, že ho môže len tak vyhodiť. zákony🙈
@mondolina ale on mu dal vypoved. Ani to nic neznamena?
@petulda333
nie.
@mondolina parada...
@petulda333
V občianskoprávnych sporoch koná polícia na základe vykonateľného súdneho rozhodnutia.
Ale keď už bývalému nájomcovi neplatí zmluva a tvoj byt je zas voľný, môžeš tam ísť a robiť si tam svoje, čiže aj vymeniť zámok, či? On tam už nemá čo robiť.
kolega dal najprv odpojit elektriku co nepomohlo a nakoniec odpojil vodu a to uz zabralo, ale to su dalsie vydavky, ktore musis znasat.
v dnešnej relácii obč. za dverami boli už nájomníci bez elektriky a plynu, ale vraj im to nevadí - aspoň majú strechu nad hlavou...
Ja furt nechapem preco mate stym taky problem....
Pridem tam sadnem si,pockam kym si zbali veci 1-2-3-4 hodinky vymenim zamky( dam deaktivovat magnetky ktore mal ak by nahodou mal kopie) a hotovo. Slovenske zakony su na hovno ako vela veci. Kludne nech sa obrati kam chce...
Nenechajte sa zastrasovat ojebava... Pre toto treba pytat velky depozit 2-3 mesiace aby ste mali cas to +- riesit

Neviem či rom 150 kg môže len tak z ničoho nič vyvrtat cudzi zámok.Na rovinu napíš že to chceš urobiť.A nie v hypotetickej rovine.