Pravidlá hlásenia sa na Úrad práce, ak mám deti do 10 rokov
Ahojte chcem sa opýtať, chodím sa hlásiť na Úrad práce,niekto mi kedysi vravel že ak máš deti do 10 rokov, nemali by ťa nikam posielať do roboty. Stretol sa s tým už niekto? Ďakujem
@tslobik to určite nie, čo do toho úrad práce, že muž chodí na týždňovky. Keď sa nedá, má si nájsť prácu v mieste bydliska, ak chcú nadštandard, tak sa hold majú zariadiť a nie, že štát sa ma starať, lebo tatik si to stihne na týždňovky a mamka nezvláda deti😂😂😂, ved to rozvedený a slobodne, ktoré si takéto niečo nevyberáju samé nemajú....
@barbiska nerozumiem a aký. Je problém, ved pri tak veľkých deťoch by nemal byt problém s prácou a s povinnosťami, ktoré sú spojené s registráciou na UP, či len výhody brat? 😂😝😜
Tak to je hlúposť. Ja som sa teraz evidovala po rd kvôli podpore. A povedala mi ze ma musí posielať aj na pohovory ak sa niečo vhodne vyskytne. A to mam doma 3 ročne dieťa v starostlivosti ktore nechodí do škôlky a muž robieva až do večera
Mne povedali na ÚP, že keď mam dieťa do 6 rokov nemusím sa chodiť hlasiť. Proste ma vyradia s evidencie a keď mi malý dovrši 6 rokov tak sa opätovne nahlasim. ZP by za mňa platil štát.
@mija80 ale to budeš na neplatenej RD, zdravotnú poisťovňu si musíš vybaviť sama a dieťa v škôlke len na 4 hodiny
@maciatkolulu Ale ano, veď mi to hovorila. Do 10 rokov bola na ÚP a neposielali ju nikam do práce kvôli tej starostlivosti. Ona žila v dedine, kde práca nie je.
@tslobik po 10nrokoch sa práca nasla😂😂😂😂, nie je také nicč, ale ôk, milujem JPP reči, tie sú top, ale ved ok, nech sa informuje na tlačivo, ktoré ju opravnúje nemať žiadne povinnosti, lebo jej pracuje 17 dní mimo domov, ach jaj
@lucia147852 neviem, tá kamoška to mala tak. To viem na 100%.
@maciatkolulu Tak ja len píšem, že ona to tak mala. Sme sa spolu o tom rozprávali. Do 10 rokov. Hádať sa nebudem. Ale bola doma a neposielali ju nikam. Len neviem či aj teraz je niečo také možné.
@barbiska posielať ťa do roboty môžu, to nie je pravda, čo hovoríš. Ale môžeš odmietnuť, keď máš dieťa do 10 rokov, ak ti nevyhovuje pracovná doba.
@markaterka Možno tak je to ako píšeš. Ju proste za 10 rokov nevyradili, ju ani nikam neposielali, možno jej nič nevyhovovalo, keďže by musela všade cestovať a škola skončila skoro.
@barbiska a musíš sa chodiť pravidelne podpisovať na upsvar, musíš chodiť na všelijaké školenia a podobne. Musíš dokladat potvrdenia o tom, že si hľadáš aj sama zamestnanie. Zas to nie je len tak, že som na úrade a mám deti do 10 rokov, tak teraz nič nemusím.
@tslobik možno natrafila na normálnu úradnícku co to chápala 😀
@barbiska to je dobrá blbosť, UP je na to aby pomohol nájsť prácu nezamestnaným a k tomu patria ponuky a posielanie po pohovoroch....Veď deti máš v škole, tak prečo by si nemohla ísť na pohovor? Ak si na ne sama, môžeš pri registrácii uviesť že nemôžeš pracovať na smeny ale to je celé....
Keďže je tu kopa pojmov a dojmov, tak si dovolím upresniť, ako to teda je.
1. Skutočnosť, že nezamestnaný má dieťa do veku 10 rokov, neznamená, že mu úrad nemôže ponúkať pracovné miesto alebo nezamestnaný nemusí plniť iné povinnosti. Ale...
2. Vážnym dôvodom pre nezamestnaného, na základe ktorého môže ponuku odmietnuť a neplniť iné povinnosti, okrem iných je, ak miesto výkonu práce resp. povaha práce neumožňujú zabezpečiť sprevádzanie dieťaťa do 10 rokov veku do jasiel/škôlky/školy nezamestnaným resp. jeho manželom.
V praxi teda ide o prípady, ak napríklad je manžel kamionista, jazdí po Európe a nezamestnanej manželke by úrad ponúkol prácu na zmeny.
@maciatkolulu Ale ano. Ak riadne vypises žiadosť o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie-ziadne dochádzanie, napr.skrateny úväzok atď. ,tak ak ta pošlú na nejaké pracovné miesto mozes odmietnut kvoli detom. Bola som tak evidovaná. 😉
@markaterka platí za ňu štat soc.a zdrav.?
@sofia1 koho myslíš?
@markaterka teba sa pytam😊
@sofia1 platí to, čo napísala evittam. Ale to si treba všetko sám vybaviť, nič z toho nevybavuje úrad práce.

A to uz preco?