icon

Prechod z rodičovskej na staroslivosť o dieť.a do veku 6 rokov

ivka09
4. dec 2019

Dobry den, chcela by som sa spytat ci niekto nema skusenosti s tym, ze daval oznamenie zamestnavatelovi o prechode z rodicovskej dovolenky na starostlivost o dieta do 6 rokov?
Akym znenim ste to prosim pisali?Nikde som ziadny vzor na taketo oznamenie nenasla...
Situacia je taka ze mam dcerku 2r, a synceka 5r. Manzel chce ist s dcerkou na matersku dovolenku a kedze chceme byt cela rodina spolu, tak ja chcel zostat so starsim syncekom pocas tohto obdobia s nim na bezplatnej starostlivosti o dieta do veku 6 rokov. vysledkom celeho bude ze sa do prace vratim v 3 rokoch dcerky. Cize pre zamestnavatela mam pocit, ze to asi nie je velky rozdiel, kedze vysledok stale bude ze pridem do prace v 3 rokoch mladsej dcerky. Dakujem vopred velmi pekne za radu....

papa2
4. dec 2019

@ivka09
Ahoj, manzel je tiez na MD, ja som na Rd s tym, ze som poziadala o odnatie rodicovskeho na UPSVAR, do prace som neposielala ziadne oznamenie, pretoze Rd stale trva. Jedine za zdravotnej som sa nahlasila ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov kvoli odvodom. Myslim, ze zamestnavatelovi nemusis posielat nic.