icon

Prečo chýba parcela na katastrálnej mape?

13. nov 2025

Ahojte, mam pozemok o veľkosti 800m2 a dala som na kataster žiadosť o zápis stavby o výmere 150m2.
Dnes som si pozrela mapku na zbgis a LV a nová parcela stavby nie je zakreslena na mapke. Je tam zobrazené momentálne pôvodne číslo parcely, ale výmera je o 150m2 menšia. Ukazuje iba 650m2.
Prečo nezakreslili stavbu do mapky? Upravili, znížili veľkosť pôvodnej parcely a nezakreslili novú parcelu domu. V čom môže byť problém?

anonym_3ef82d
13. nov 2025

Tak asi ste do katastra nedali zaevidovať nový geometrický plán, ktorým ste tie zmeny urobili.

autor
13. nov 2025
@anonym_3ef82d

Tak asi ste do katastra nedali zaevidovať nový geometrický plán, ktorým ste tie zmeny urobili.

@anonym_3ef82d samozrejme ze som ku žiadosti pridala nový GP. Bez neho by nevedeli ani o koľko upraviť veľkosť pôvodnej parcely.

anonym_a410d3
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_3ef82d samozrejme ze som ku žiadosti pridala nový GP. Bez neho by nevedeli ani o koľko upraviť veľkosť pôvodnej parcely.

@anonym_autor nie je to nieco s tym "overena / neoverena" parcela? Teda ze sa to zobrazi po kolaudacii az? Teraz pri vypise z katastra (mapky) by to ukazalo cervenu parcelu (akoze ju eviduju, ale este nie je finalna... co bude az po skolaudovani?)

koniarova
13. nov 2025

Pozeráš stavbu podľa parcelného čísla?

autor
13. nov 2025
@koniarova

Pozeráš stavbu podľa parcelného čísla?

@koniarova na mapke sa nezobrazuje, ale keď si stiahnem LV, tam je už uvedená.
Žeby mapy aktualizovali neskôr? Alebo?

koniarova
13. nov 2025
@anonym_autor

@koniarova na mapke sa nezobrazuje, ale keď si stiahnem LV, tam je už uvedená.
Žeby mapy aktualizovali neskôr? Alebo?

@anonym_autor a hľadáš podľa čísla parcely aj na mape?

autor
13. nov 2025
@koniarova

@anonym_autor a hľadáš podľa čísla parcely aj na mape?

@koniarova nie
Ako to vyhľadať?

koniarova
13. nov 2025
@anonym_autor

@koniarova nie
Ako to vyhľadať?

@anonym_autor hore zadavas číslo tej novej stavby? Aj kataster.

koniarova
13. nov 2025
koniarova
13. nov 2025

Aj keď si na LV klikneš na parcelu, dá sa zobraziť na mape

autor
13. nov 2025
@koniarova

@koniarova zobrazilo mi tu novovytvorenu parcelu o výmere 150m2. Ale na mape mi ju nechce zobraziť, nájsť. Prečo?

koniarova
13. nov 2025
@anonym_autor

@koniarova zobrazilo mi tu novovytvorenu parcelu o výmere 150m2. Ale na mape mi ju nechce zobraziť, nájsť. Prečo?

@anonym_autor pošli mi do správy LV

chrobak7
13. nov 2025

@anonym_autor Údaje v katastri sa aktualizujú rýchlejšie, ako vektorová mapa. Zápis do mapy trvá dlhšie, ako zapísať údaje v katastri (napr. LV).

Počkaj ešte týždeň - dva a priebežne sleduj mapu. Ono sa to o pár dní objaví.

autor
13. nov 2025
@koniarova

@anonym_autor pošli mi do správy LV

@koniarova zrejme je to tým, že sa aktualizujú v sobotu. Dúfam, že to v sobotu nabehne. Ďakujem za pomoc

lucik194
14. nov 2025

uplne jednoducha odpoved, je to tak x rokov. treba pockat

lebo SPI a SGI nie su aktualizovane v tom istom momente