Prečo musím platiť ako spoluvinník?
Ahojte možno hlúpa otázka ale prečo musím platiť 165€ ako spoluvinnik ked niekto do mňa buchne? Pri bytovke mi niekto buchol do kufra a nemám vinika tak musím ja platit. Mám aj havarijné poistenie
Tak asi to to ide z havarijného poistenia a máš tam spoluúčasť. To je pri havarijnom poistení bežné
lepšie by bolo to dať zo zákonnej..nie vždy je z to havarijné výhra
@livi zo zakonnej? asi nevies, naco sluzi zakonna 🙂
je to standard. Keby ti auto niekto podpalil, a auto by bolo totalne znicene, aj tak platis len 165e. To je princip poistenia. Vsetci sa skladaju na vsetky skody. Poistovna z vlastneho zisku nedava nic.
@falbala132 teraz som to riešila, ťukanec..kolegyňa má aj-aj..a ide to zo zákonnej 😉 presne kvôli tej spoluúčasti to nedávala z havarijnej...
@livi predpokladam ale, ze ten tukanec ide zo zakonnej poistky vinnika, nie kolegyne.
@livi ale to musi ist zo zakonnej vinnika nie? Lenze autorka vinnika nema, cize musi sa na tom podielat iba jej poistovna. Kedze ona je poskodena, tak na to si nemoze uplatnit zakonnu ale iba havarijnu poistku. A ked ma v zmluve ze pri skode plati spoluucast, tak musi platit tych 165 eur. Ak by mala vynnika, tak by si ten poplatok za spoluucast mohla uplatnit zo zakonnej poistky vinnika.
@mistymay33 áno, je to možné v prípade, že vinník sa nenašiel...
na nete som našla toto
https://www.netfinancie.sk/neznamy-vinnik-nehody/
čiže buď spoluúčasť z havarijného, alebo na vlastné náklady..blbé..no treba v tom prípade volať políciu

Platíš spoluúčasť z havarijnej poistky.