icon

Prečo musím platiť ako spoluvinník?

14. jún 2022

Ahojte možno hlúpa otázka ale prečo musím platiť 165€ ako spoluvinnik ked niekto do mňa buchne? Pri bytovke mi niekto buchol do kufra a nemám vinika tak musím ja platit. Mám aj havarijné poistenie

macilaci
14. jún 2022

Platíš spoluúčasť z havarijnej poistky.

matullienka
14. jún 2022

Tak asi to to ide z havarijného poistenia a máš tam spoluúčasť. To je pri havarijnom poistení bežné

livi
14. jún 2022

lepšie by bolo to dať zo zákonnej..nie vždy je z to havarijné výhra

falbala132
14. jún 2022

@livi zo zakonnej? asi nevies, naco sluzi zakonna 🙂

nique
14. jún 2022

je to standard. Keby ti auto niekto podpalil, a auto by bolo totalne znicene, aj tak platis len 165e. To je princip poistenia. Vsetci sa skladaju na vsetky skody. Poistovna z vlastneho zisku nedava nic.

livi
14. jún 2022

@falbala132 teraz som to riešila, ťukanec..kolegyňa má aj-aj..a ide to zo zákonnej 😉 presne kvôli tej spoluúčasti to nedávala z havarijnej...

falbala132
14. jún 2022

@livi predpokladam ale, ze ten tukanec ide zo zakonnej poistky vinnika, nie kolegyne.

mistymay33
14. jún 2022

@livi ale to musi ist zo zakonnej vinnika nie? Lenze autorka vinnika nema, cize musi sa na tom podielat iba jej poistovna. Kedze ona je poskodena, tak na to si nemoze uplatnit zakonnu ale iba havarijnu poistku. A ked ma v zmluve ze pri skode plati spoluucast, tak musi platit tych 165 eur. Ak by mala vynnika, tak by si ten poplatok za spoluucast mohla uplatnit zo zakonnej poistky vinnika.

livi
14. jún 2022

@mistymay33 áno, je to možné v prípade, že vinník sa nenašiel...

livi
14. jún 2022

na nete som našla toto
https://www.netfinancie.sk/neznamy-vinnik-nehody/
čiže buď spoluúčasť z havarijného, alebo na vlastné náklady..blbé..no treba v tom prípade volať políciu

97tomi
Odpoveď bola odstránená
janka1011
14. jún 2022

@97tomi ...a prečo by sa nemohla/nemohol opýtať? Neni toto diskusné fórum na to, aby sa tu ľudia pýtali a navzájom si radili a podelili sa o svoje skúsenosti?

97tomi
Odpoveď bola odstránená