icon

Prenáša sa pokuta za prepadnutú STK na nového majiteľa?

bryston
2. mar 2025

Dobry den

Chcel by som sa informovat kedze chcem kupit auto kt.ma takmer 1/2 roka prepadnutu STK aj EK
Pri prihlaseni auta na moje meno mi pride pokuta alebo pride predchadzajucemu majitelovi

Vdaka

olimuc
2. mar 2025

Pokuta ostava majitelovi. Ale ty mozes mat problem s prihlasenim. Ked nemas STK sice uzavriws poistku ale nekryje ta, lebo auto nie je sposobile do cestnej premavky. Odhlasit sa da vzdy pri prihlaseni moze byt problem ako ho vobec prehlasia (zisti si ci to nie je podmienka) napr ak mas docasne odhlasene auto a vyprsi STK mas tusim
7 dni na jej urobenie (alebo 10🤷🏻‍♀️) potom pokuta … ale to je bez zmeny majitela

bryston
autor
2. mar 2025

@olimuc bolo by teda lepsie kupit to auto uz na rok docasne odhlasene? Odviezt na odtahovke a urobit prepis na mna a ked ho dam do poriadku urobim STK a EK?

chrobak7
2. mar 2025

@bryston Pri neplatnej EK a TK príde pokuta súčasnému majiteľovi. Okresný úrad neskúma, kto bol majiteľom v čase, kedy končila STK. Nový majiteľ je povinný si to vybaviť.

Ja som kupoval auto s prepadnutou STK a EK. Hneď pri prepise som ho dočasne odhlásil z evidencie na 1 rok. Vtedy ani poistku nekontrolujú, nie je povinné ju mať pri dočasne vyradenom aute. Dočasné vyradenie stojí 5 €, tak ho daj vyradiť, vybav EK a TK a potom ho znovu zaradíš. Pri znovuzaradení do evidencie treba preukázať platnú TK a EK.

Ja som to už neriešil, to bolo auto na súčiastky. Zvyšok som ďalej predal.

bryston
autor
2. mar 2025

@chrobak7 diki,len ide o to ci ked toto vsetko o par mesiacov vybavim,takto isto presne,vymenim motor,pojdem na EK aSTK a pride mi ta pokuta..o rok o dva,myslim si ze ano,maju na to 5 rokov az