Prenáša sa pokuta za prepadnutú STK na nového majiteľa?
Dobry den
Chcel by som sa informovat kedze chcem kupit auto kt.ma takmer 1/2 roka prepadnutu STK aj EK
Pri prihlaseni auta na moje meno mi pride pokuta alebo pride predchadzajucemu majitelovi
Vdaka
@olimuc https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/pokuta-za-stk-ake-su-vase-skusenosti/
Tak teraz neviem..ale vdaka Ti
@bryston Pri neplatnej EK a TK príde pokuta súčasnému majiteľovi. Okresný úrad neskúma, kto bol majiteľom v čase, kedy končila STK. Nový majiteľ je povinný si to vybaviť.
Ja som kupoval auto s prepadnutou STK a EK. Hneď pri prepise som ho dočasne odhlásil z evidencie na 1 rok. Vtedy ani poistku nekontrolujú, nie je povinné ju mať pri dočasne vyradenom aute. Dočasné vyradenie stojí 5 €, tak ho daj vyradiť, vybav EK a TK a potom ho znovu zaradíš. Pri znovuzaradení do evidencie treba preukázať platnú TK a EK.
Ja som to už neriešil, to bolo auto na súčiastky. Zvyšok som ďalej predal.

Pokuta ostava majitelovi. Ale ty mozes mat problem s prihlasenim. Ked nemas STK sice uzavriws poistku ale nekryje ta, lebo auto nie je sposobile do cestnej premavky. Odhlasit sa da vzdy pri prihlaseni moze byt problem ako ho vobec prehlasia (zisti si ci to nie je podmienka) napr ak mas docasne odhlasene auto a vyprsi STK mas tusim
7 dni na jej urobenie (alebo 10🤷🏻♀️) potom pokuta … ale to je bez zmeny majitela