Preplatenie katastrálnych poplatkov
Ahojte, chcem sa spýtať, či aj vám prišlo rozhodnutie o návrat zaplateného poplatku 100€ pri návrhu vkladu do katastra, nám prišlo, že nám vracajú vzľadom na pád katastra a dlhú dobu čakania, ale už je to aj dva týždne a šek ešte neprišiel... plus ešte jedna otázka z iného súdka ohľadom tesco vyúčtovania za club card body, prišlo vam niečo?? lebo uzavierka bola myslím koncom januára, kde by som mala mať okolo 700 bodov a stále nemám nič ani v online konte - body - kupony - poukážky ani do schránky mi nič neprišlo. Dakujem za odpovede
Pred rokmi som žiadala o vrátenie poplatku nakoľko to nezapísali v danej lehote a bolo mi povedané že na to majú 60 dni (v roku 2019)
@dada011 Poplatok nevracia priamo ten ktorý kataster, on vydá len samotné rozhodnutie o vrátení poplatku, ale kataster nemá možnosť priamo disponovať so sumami poplatkov, ani ich fyzicky vracať späť ľuďom. Kataster po vydaní rozhodnutia o vrátení poplatku vyznačí na ňom právoplatnosť (po doručení účastníkom) a toto zasiela na nejaké jednotné pracovisko Slovenskej pošty, ktorá má toto vrátenie poplatku na starosti. Trvá to teda nejakú dobu 🙂

K tým tesco bodom.. trvá to dlho, kedysi som preto volala na infolinku, bolo mi povedané že mám čakať, určite mi poukážky prídu.. (aj prišli) poradili mi, aby som si body sledovala v apke a priebežne premieňala na poukážky..