icon

Preplatenie rekreačného poukazu, keď osoby nie sú manželia

6. jan 2026

idem prvy krat vyuzit moznost rekreacneho poukazu, chapem tak ze mam narok ja a moja blizka rodina.
Ked pojdeme 2 osoby ja a priatel na pobyt napr za 500eur preplatia mi tu polovicu normalne? alebo len za jednu osobu (mna?)

Dakujem za odpovede 🙂

modrahruska
6. jan 2026

U nas bolo treba cestne prehlasenie ze zijeme v spolocnej domacnosti. Mozno sa nieco zmenilo, netusim, ale najlepsie ked sa opytas priamo v praci.

biba_18
6. jan 2026

ste druh a družka a žijete v jednej domácnosti? alebo nenapíšu že 2 osoby, alebo napíšu tvoju mamu 🤷‍♀️

loyda
6. jan 2026

Ak žijete v jednej domácnosti, preplatia, ale over si u vás ;)

biba_18
6. jan 2026

pokiaľ tam nebudeš mať napísané vyslovene 2 osoby - iba že pobyt od do, nikto to nebude rozporovať. izby predsa stoja rovnako či je tam jeden ubytovaný alebo dvaja..

autor
6. jan 2026
@loyda

Ak žijete v jednej domácnosti, preplatia, ale over si u vás ;)

@loyda to znamena ze mame mat obaja rovnaky trvaly pobyt?

autor
6. jan 2026
@biba_18

pokiaľ tam nebudeš mať napísané vyslovene 2 osoby - iba že pobyt od do, nikto to nebude rozporovať. izby predsa stoja rovnako či je tam jeden ubytovaný alebo dvaja..

@biba_18 ano ale tuto je aj polpenzia.. neviem presne ako velmi sa to riesi

biba_18
6. jan 2026

@anonym_autor tak to asi budeš musieť dokladovať vzťah - tým čestným prehlásením že žijete v 1 domácnosti

loyda
6. jan 2026
@anonym_autor

@loyda to znamena ze mame mat obaja rovnaky trvaly pobyt?

@anonym_autor nemusíte mať rovnaký TP. Len ak spolu žijete v jednej domácnosti, dáte čestné prehlásenie.

anonym_7e3526
6. jan 2026

ved nech napisu na fakturu len cenu za pobyt a polpenzia. je povinnost uvadzat pocet osob? faktura na tvoje meno samozrejme.

muchotrafka298
6. jan 2026

Najlepsie bude informovat sa u zamestnavatela, co treba dolozit a akou formou. Lebo aj tie rekreacne poukazy a ich pouzitie maju svoje pravidla.

anonym_b5ce68
6. jan 2026

Všetko je v zákone, netreba sa pýtať zamestnávateľa, pravidlá sú pre všetkých rovnaké

anonym_8e5026
6. jan 2026

Nemusia pisat pocet osob.len sumu za izbu a stravu.Kolegyni bez problemov napísali manzela namiesto sestry,s ktorou tam realne bola.

dixitka
6. jan 2026

@anonym_autor ako píšu vyššie, stačí čestné prehlásenie, viackrát som to tak robila, keď sme s mužom ešte neboli zobratí. Trvalý pobyt sme nemali rovnaký, ani to nikto neriešil, v pohode to uznali.

krasneleto
6. jan 2026

@anonym_autor pobyt je pisany na mna... a vybavene

balerina2025
6. jan 2026
@krasneleto

@anonym_autor pobyt je pisany na mna... a vybavene

@krasneleto presne. ved to vadi ked tam je napisane 2 osoby? ale ved Faktura na jednu