icon

Preplatok z ročného zúčtovania dane

22. jún 2020

Kedy sa bude vyplácať?

martul
22. jún 2020

Preplatok z ročného zúčtovania dostaneš alebo si dostala vo výplate od zamestnávateľa

simca06022011
22. jún 2020

U zamestnavatela sa treba informovať, prakticky už mali za normálnych okolností byť vyplatene. Len pre zaujímavosť:
Nakoľko lehota na vrátenie preplatku dane z vykonaného ročného zúčtovania dane za rok 2019 uplynie počas obdobia pandémie (31. mája 2020), v súlade s § 24 ods. 3 zákona č. 67/2020 Z. z., zamestnávateľ vráti rozdiel medzi vypočítanou daňou z príjmov a úhrnom zrazených preddavkov na daň z príjmov v prospech zamestnanca, najneskôr pri zúčtovaní mzdy za druhý kalendárny mesiac po skončení obdobia pandémie, t. j. ak vláda vyhlási skončenie pandémie v júli 2020, najneskôr za mesiac september 2020 do 31. októbra 2020.

autor
22. jún 2020

@martul To viem, len som ešte nedostala vyplatené.

autor
22. jún 2020

@simca06022011 Ja som podávala žiadosť na začiatku marca a ešte nič.

simonah73
22. jún 2020

nikto z nas tu nema carovnu gulu aby sme sa pozreli do hlavy Tvojho zamestnavatela, ze kedy asi planuje. co tak sa spytat priamo neho

autor
22. jún 2020

@simonah73 Ja len či už niekto má...Nevadí, počkám ešte.

simonah73
22. jún 2020

to je jedno ci niekto iny ma, to sa neda porovnavat. jednoducho, ten kto uz dostal od zamestnavatela peniaze, tak to len preto, ze zamestnavatel vysiel v ustrety zamestnancovi kedze hore je pisane, ze v podstate ma este cas na vyplatenie. tak z toho vyplyva, ze nemas ustretoveho zamestnavatela, alebo jednoducho na to v prvom kole nema peniaze aj ked danovy urad by mu to preplatil, len az neskor.

simca06022011
22. jún 2020

Samozrejme ze mame, ja uz v janurovej vyplate som to vysporiadala :D a klientom najneskor v marci, kedze doklady sme mali.. ziadost na vykonanie rocneho zuctovania u zamestanvatela sa podava do polky februara. Naozaj by si sa mala infomovat iba tam, v akom je to statiu a povedia ti, ze este nerobili. Ty to ale uvidis na vyplatnej paske (okrem ineho aj potvrdenie by si mala dostat, a ak chces 2% dane venovat nejakej neziskovke, tak tiez dostanes potvrdenie)
@simonah73 Teraz uz skor ide o pohodlnost, na co sa trapit vobec s robenim niecoho, na co platit ked nemusime.. sledujem to aj u kolegov uctovnikov, ze "mame cas". KEd to spustia napr. v july, tak som zvedava co sa bude diat :D to bude somrania v "lete" uctovat... :DDD

simonah73
22. jún 2020

@simca06022011 asi tak, tiez mam uz napr vsetkym klientom podane rocne hlasenie aj ked citam otazky, do kedy mozem podat hlasenia. a aj zavierky za 19 rok mam okrem dvoch sro a asi dvoch pausalistov vsetkych urobenych a odoslanych.