Príde PN pred Veľkou nocou?
ahojte, marodila som do 9.3.2022 a PN chodí ževraj okolo 15., myslíte že mi príde teraz 14. keď je 15. Veľký Piatok, alebo až po Veľkej Noci
Na ucet mozno ano, modrym sekom urcite nie
@98 ešte raz - štát posiela € zo štátnej pokladne - to nie je klasická banka - všetkým príde rovnako. A už vôbec neviem prečo by platba mala prísť do banky a následne sa spracovávať (to je pri komerčných platbách). Štát tvoju dávku resp. ktokoľvek kto ti pošle akúkoľvek platbu zo št. pokladne - odošle priamo na tvoj účet - nič sa dodatočne nespracováva ani neskôr neodosiela. Rozumieš vôbec bankovým transakciám??
Výplatný deň dávok tento mesiac zo SC je 12.4
@98 ale keď už si taká vzdelaná poď nám pomáhať do tejto skupiny - chýbajú nám tu ľudia:
https://www.modrykonik.sk/group/2320/
@98 nie nezalezi od banky, v zmysle SEPA standardov musi byt platba pripisana na ucet prijemcu nasledujuci pracovny den, kedze zo statnej pokladnice ide o medzibankovu platbu odoslanu v den A, tak do kazdej komercnej banky na Slovensku musi byt pripisana v den B, akurat jedna pripisuje rano, druha na obed, ina kazdu hodinu, zalezi na tom ako maju nastaveny systen ale nie je pravda, ze zalezi od banky, banky sa riadia rovnakymi standardami = ak Socialna poistovna da pokyn na platby v stredu, pripisu sa prijemcom vo stvrtok (co je plne automatizovany proces) a @alenah31 ma pravdu
ale rada sa nieco nove naucim ak nam chces vysvetlit ako funguje statna pokladnica (ktora nema nic spolocne s tym kedy a ako to pripise komercna banka = banka prijemcu)
@petamich čiže ak majú vyplatny deň 12.4, tak aj vtedy odosielajú?
@lenkavalova kto Socialna poistovna? ano ak maju vyplatny den 12.4. tak vyplacaju aj 12.4.
@petamich áno sociálna. Čiže 13 by mal byť účet?
A ďakujem 😊
@lenkavalova ak ti na SP povedia,že splatnosť majú 12., tak 12.4. máš peniaze na účte. Šeky chodia neskôr
@lilinka88 dnes tu bola otázka ohľadom materskej a toto tam bolo. Preto pýtam. Lebo som autorke napísala že asi štvrtok 🤦
Dnes neprišla
možno zajtra možno aj prídavky prídu
@alofinka ale dnes je datum, kedy to OD nich odchadza, cize nabehnut by mala najskor zajtra
@martinkatinka niektoré pobočky mali už dnes splatnosť,čiže už dnes mali ľudia na účte....
Mne nič neprišlo je to zaujímavé lebo inokedy prišlo aj 13teho
Mne prišlo dnes ale neskoro už som nečakala

Myslím, že by mala prísť ešte tento týždeň.