icon

Príde PN pred Veľkou nocou?

alofinka
11. apr 2022

ahojte, marodila som do 9.3.2022 a PN chodí ževraj okolo 15., myslíte že mi príde teraz 14. keď je 15. Veľký Piatok, alebo až po Veľkej Noci

natallys
11. apr 2022

Myslím, že by mala prísť ešte tento týždeň.

martinkatinka
11. apr 2022

Na ucet mozno ano, modrym sekom urcite nie

98
11. apr 2022

@alofinka mne raz prisla aj 13 pred vikendom, raz 17 po vikende... zalezi aj od banky 🙂

alenah31
11. apr 2022

@98 od banky to vôbec nezáleží - ÚPSVaR ako aj ostatné št. inštitúcie posielajú dávky zo štátnej pokladnice - všetkým príde rovnako. @alofinka - už bolo aj v TV avizované, že by mali dávky posielať pred Veľkou nocou.

98
11. apr 2022

@alenah31 ale zalezi.. to ze platba pride v piatok na obed do banky, neznamena ze ti ju spracuju a hned aj odoslu na tvoj ucet..

alenah31
11. apr 2022

@98 ešte raz - štát posiela € zo štátnej pokladne - to nie je klasická banka - všetkým príde rovnako. A už vôbec neviem prečo by platba mala prísť do banky a následne sa spracovávať (to je pri komerčných platbách). Štát tvoju dávku resp. ktokoľvek kto ti pošle akúkoľvek platbu zo št. pokladne - odošle priamo na tvoj účet - nič sa dodatočne nespracováva ani neskôr neodosiela. Rozumieš vôbec bankovým transakciám??

lea_nr
11. apr 2022

Výplatný deň dávok tento mesiac zo SC je 12.4

98
11. apr 2022

@alenah31 vieš čo nie, ďakujem že si ma poučila :p... aspoň vidím, že ty im rozumieš... ani pani v soc. Positovni ani v banke tomu nerozumie, ale pani Alena áno.. a štátna pokladnica funguje kus inak ale nejdem sa tu s tebou o tom hádať..človek čo si myslí, že PN vypláca UPSVaR....

alenah31
11. apr 2022

@98 píšem ÚPSVaR a iné štátne inštitúcie .... predpokladám, že vieš, že SP je štátna inštitúcia a nie napr. akciovka- moja ja s tými inštitúciami 24 rokov spolupracujem😉

alenah31
11. apr 2022

@98 ale keď už si taká vzdelaná poď nám pomáhať do tejto skupiny - chýbajú nám tu ľudia:
https://www.modrykonik.sk/group/2320/

petamich
11. apr 2022

@98 nie nezalezi od banky, v zmysle SEPA standardov musi byt platba pripisana na ucet prijemcu nasledujuci pracovny den, kedze zo statnej pokladnice ide o medzibankovu platbu odoslanu v den A, tak do kazdej komercnej banky na Slovensku musi byt pripisana v den B, akurat jedna pripisuje rano, druha na obed, ina kazdu hodinu, zalezi na tom ako maju nastaveny systen ale nie je pravda, ze zalezi od banky, banky sa riadia rovnakymi standardami = ak Socialna poistovna da pokyn na platby v stredu, pripisu sa prijemcom vo stvrtok (co je plne automatizovany proces) a @alenah31 ma pravdu

ale rada sa nieco nove naucim ak nam chces vysvetlit ako funguje statna pokladnica (ktora nema nic spolocne s tym kedy a ako to pripise komercna banka = banka prijemcu)

alenah31
11. apr 2022

@petamich kašli na to, niekomu to nevysvetlíš. Ale ak chceš a nie si v tej skupine čo som dala hore link pridaj sa - môžeš nám pomôcť. Ako odišla evittam a ivkazba čo sa týka niektorých vecí je nás tam málo - hlavne čo sa komerčných oblastí týka.

lilinka88
11. apr 2022

@98 vôbec to od banky nezáleží, splatnosť je v jeden deň pre všetky banky
Je to tak, ako píše @alenah31 a @petamich

lenkavalova
11. apr 2022

@petamich čiže ak majú vyplatny deň 12.4, tak aj vtedy odosielajú?

petamich
11. apr 2022

@lenkavalova kto Socialna poistovna? ano ak maju vyplatny den 12.4. tak vyplacaju aj 12.4.

lenkavalova
11. apr 2022

@petamich áno sociálna. Čiže 13 by mal byť účet?
A ďakujem 😊

lilinka88
11. apr 2022

@lenkavalova ak ti na SP povedia,že splatnosť majú 12., tak 12.4. máš peniaze na účte. Šeky chodia neskôr

lenkavalova
11. apr 2022

@lilinka88 dnes tu bola otázka ohľadom materskej a toto tam bolo. Preto pýtam. Lebo som autorke napísala že asi štvrtok 🤦

alofinka
autor
12. apr 2022

Dnes neprišla

lilinka88
12. apr 2022

@alofinka nie všetky pobočky mali dnes splatnosť

alofinka
autor
12. apr 2022

možno zajtra možno aj prídavky prídu

martinkatinka
12. apr 2022

@alofinka ale dnes je datum, kedy to OD nich odchadza, cize nabehnut by mala najskor zajtra

lilinka88
12. apr 2022

@martinkatinka niektoré pobočky mali už dnes splatnosť,čiže už dnes mali ľudia na účte....

lienka156
12. apr 2022

@alofinka ja som dostala PN dnes...

ticko
13. apr 2022

Mne nič neprišlo je to zaujímavé lebo inokedy prišlo aj 13teho

alofinka
autor
13. apr 2022

Mne prišlo dnes ale neskoro už som nečakala