Prihlásenie na úrad práce bez potvrdenia o výpovedi
Dobrý deň, viete mi prosím poradiť ako je to s prihlásením na úrad práce. Potrebujem doklad o vzdelaní, občiansky preukaz a potvrdenie o skončení pracovného pomeru.
Toto posledné však nemám, podala som výpoveď zo strany zamestnanca, ktoré mi ale nevrátili, čiže nemám o tom potvrdenie.
Nakoľko sa zamestnávateľ správa absolútne nekorektne, neviem či to vôbec od nich dostanem. Je aj nejaká iná možnosť ako sa prihlásiť na úrad práce, bez tohto potvrdenia? Ďakujem za odpoveď
Poraď sa na inšpektoráte práce aj na úrade práce. Na druhej strane, máš doklad z pošty alebo z podateľne o odoslaní výpovede?
Poraď sa na inšpektoráte práce aj na úrade práce. Na druhej strane, máš doklad z pošty alebo z podateľne o odoslaní výpovede?
@melanta dala som výpoveď zamestnávateľovi do rúk, povedal, že to dá overiť účtovníčke či je všetko v poriadku a potom nikto nič. Tak som jej písala, či je všetko v poriadku a odpísala mi na email, že áno
Čiže si ju dala do rúk bez toho, aby ti podpísal prevzatie? Chyba. To by bol pre úrad práce potvrdenie o ukončení pracovného pomeru. Popíš situáciu pracovníčke na úrade práce. Zamestnávateľ ti nie je povinný dávať nejaké potvrdenie, to si si mala zabezpečiť ty tým, že by si mala potvrdené prevzatie. Môžeš si ešte pýtať zapiecť od účtovníčky. To by tiež malo stačiť na úrad.
@melanta dala som výpoveď zamestnávateľovi do rúk, povedal, že to dá overiť účtovníčke či je všetko v poriadku a potom nikto nič. Tak som jej písala, či je všetko v poriadku a odpísala mi na email, že áno
@anonym_autor Zápočtový list zober na úrad práce.
Čiže si ju dala do rúk bez toho, aby ti podpísal prevzatie? Chyba. To by bol pre úrad práce potvrdenie o ukončení pracovného pomeru. Popíš situáciu pracovníčke na úrade práce. Zamestnávateľ ti nie je povinný dávať nejaké potvrdenie, to si si mala zabezpečiť ty tým, že by si mala potvrdené prevzatie. Môžeš si ešte pýtať zapiecť od účtovníčky. To by tiež malo stačiť na úrad.
@melanta áno, pretože povedal, že je tam nejaký zlý zákon a, že to dá overiť účtovníčke. Toto bola moja prvá výpoveď.
@melanta a všetci mi tvrdili, že to môžem poslať aj poštou, že to stačí ako potvrdenie, len mi nešlo do hlavy ako ja dokážem niekomu čo je v tej obálke aj keby som ju poslala doporučene, aj tak nemám ich podpis na tom
Pokiaľ sa chceš evidovať na ÚP po skončení zamestnania si povinná predložiť kópiu dokladu o skončení pracovného pomeru alebo potvrdenie o zamestnaní, tzv. zápočtový list. Pokiaľ si podáš žiadosť do 10 kalendárnych dní od skončenia PP a nepreukážeš túto skutočnosť dokladom, ktorý je nutné doložiť, viď zákon č.5/2004 Zákon o službách v nezamestnanosti, bude stebou spísaná zápisnica na doloženie dokladu, v prípade, ak ho v stanovenej lehote nedoložíš nebudeš zaradená do evidencie uchádzačov o zamestnanie. V prípade ak si podáš žiadosť do evidencie UoZ napríklad na 11 kalendárny deň od skončenia zamestnania budeš zaradená dňom podania žiadosti avšak si musí zaplatiť zdravitné poistenie za prvých 10 kalendárnych dní co si bola nezamestnaná.

no ked nevratili tak ziadaj plat