Príspevok na prerábku kúpeľne
Ahojte,
kde ho žiadať? Na soc. poisťovni? Je od niečoho závislý?
Ďakujem
@hederamonstera ak zostane imobilný člen rodiny, myslím, že existuje, aspoň pred časom to tak bolo. Cez 60 cm dvere sa s vozíkom do kúpeľne neodstaneš.
nie, na UPSVaR. jeho schvalenie zavisi od diagnoz cloveka, ktory ho pozaduje
Ano je to možne a však moja dcérka bola podľa posudkového lekára postihnuta len na 94 percent ak by jej napisal 95 peniaze na prerabku by dostala ale zamietli jej to ale žiaľ bola jej zamietnuta nakoľko až taka postihnuta nebola podľa posudkového lekára.Dalej sa zohľadnuje vek koľko rokov žiť bude ked zomrie človek skôr ako 7 rokov musite určitu časť penazi vrátiť.Oni na to prídu.Rozhoduje lekár na komisii ZTP koľko percent je postihnutý.Moja dcérka zahybala maličkom na prste na ruke tak mi bolo povedane že nieje až taka postihnuta.Nieje to ľahke treba veľmi veľa tlačiv a papierov sú to behačky z výsledkom že to môžu aj zamietnuť.To radšej dať na vlastne náklady dať urobiť a ušetrite si nervy úrady a to že to podate ešte neznamena že automaticky ten prispevok dostanete.
@viestta vsak to sa mi ulavilo
@dilino bože, to sa hrozne číta, aký idiot vôbec mohol na také niečo prísť, že keď človek zomrie do 7 rokov, tak sa musí časť peňazí vrátiť a aký ešte väčší to schválil! Veď takáto rodina to má finančne nesmierne ťažké, tak jej treba ešte pridať 😠 a o tom, že človeku chýba jedno percento, aby bol jeho život aspoň trochu znesiteľným sa radšej ani nezmieňujem. Ani kávu si už nemusím dávať, ako sa mi tlak zdvihol
@elizabet173 sú to hajzli čo toto vymysleli s tými 7 rokmi. Čítala sompar pripadov že naozaj zomrel a pozostalí mali veľké problémy to vratit
@elizabet173
@katulienkax nemusí sa nič vracať. Už sú to roky čo toto zrušili, ale dotyčná vyššie asi nezachytila
@sasa1310 to som nevedela, napriek tomu trvám na tom, že to mohol vymyslieť len idiot a ešte väčší to schválil a podstata je naozaj niekde inde
@elizabet173 no je to tak žiaľ zákony čo vymyšľajú 150 vo vláde a doktor si zrejme potreboval niečo tiež dokazať.V tomto štáte byť chorý a ležiaci je trest.Zákony na figu sociálny systém 0 bodov.
Ked zomrie skôr ako do 7 rokov vrátiť časť penazi musiš.Teraz pred pol rokom zomrel mojej znamej manžel kúpeľnu mali 5,5 roka a tie peniaze za rok a pol museli vrátiť ten ostatok takže nič nezrušili.Zbytočna byrokracia papierovačky s neistým výsledkom.
@floren https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn... nech sa páči. Pri úmrtí sa nevracia. Iba pri predaji. Jedine, že zomrie ešte predtým ako sa práce začali robiť
@sasa1310 hlavne že ty ju máš tu pravdu v poriadku.Nikdy nikto pravdu nemal len ty a ty a ty.Nie nevracaš peniaze no to určite tak ak si taka múdra tak ty si prečitaj zákon s roku Františka Jozefa.Ty nepoznaš pravidla jasne pred dvomi mesiacmi to tak bolo a odrazu to tak nieje.Vieš komu to vykladaj čo seno žere ja som mala tiež postihnutu dcéru tak viem ako to beži.Prečitaj si poslednu vetu príspevok ktorý bol poskytnuty pred uplynutim 7 rokov sa musi vrátiť určita časť či načo je to napisane pre srandu. Prispevok musi vrátiť nie celý ale odrataju mu koľko žil.Nech ti to napiše nejaka z úradu čo robi na ZTP a tam sa to dozvieš.Kto dostane prispevok na kúpeľnu urobi si ju v dome a dom preda to len nejaký debil.Tam sú pravidla prisne.

To fakt nieco take existuje?