Príspevok počas tehotenstva
Ahojte chcem sa informovať len. Počas tehotenstva máte nárok na nejaké príspevky ?
Alebo tých 9mesiacov ste bez príjmu? 🙂 Ďakujem
@se_bi a prosím ta ake prispevky by si chcela? Bežne žena pracuje do nastupu na matersku dovolenku čo je cca 6 týždnov pred porodom. Ak si v nejakej nudzi tak je ideálne navštivit odbor uradu prace sociálnych vecí a rodiny a konkretne tam sa informovat na čo mas narok.
Existuje este vyrovnavacia davka, v pripade ze ta kvoli tehotenstvu preradia na inu menej platenu pracu alebo ti skratia uvazok.. To sa ale tyka prac ektora moze ohrozit tehotenstvo, napr. ak sa pracuje v chemickom priemysle alebo sa prenasaju bremena, resp. napodobne. V tej ziadosti sa to uvadza, na akej pozicii zena pracuje a kam ju preraduju..
@sardinka336 tak ja by som napr.uvitala prispevok na oblecenie pre rastuce brucho alebo prispevok na dvojnasobnu stravu. ....na druhej strane zase zena usetri na vlozkach a antikoncepcii pocas tehotenstva 😃.
Takto nezistujem to pre seba 🙂 kamarátka nepracuje o 5mesiacov sa jej narodí malé tak preto či má nárok na niečo 🙂 poberala hmotnú núdzu 🙂
@severanka90 tak i na tento případ stát pamatuje a určuje tuto povinnost otci dítěte přispět na zvýšené vádaje z důvodu těhotenství, takže u něho je potřeba si tento nárok uplatnit 🙂
@evittam nooo ved aj to dieta ma zaludok a musela som aj jeho zivit. A stale ma posielalo do chladnicky a do spajze a aj v obchode si rozkazalo na co ma ono chut a musela som kupit 😁.
@severanka90 no tak to si zvykej ten malý žaludek budeš muset krmit několik dalších let a bude chtít stále víc a víc, to už je povinnost nás rodičů 🙂
@severanka90 No, ale to je len taka "povedacka", ze ked si tehotna musis jest za dvoch. Na to som narazala.😉

no pokud nejsi zaměstnaná nebo nemáš nárok na PN nebo dávku v nezaměstnanosti, tak jenom kvůli tomu, že jsi těhotná nedostaneš nic, MD dostaneš 6tt. nebo 8tt. před porodem a RP dostaneš až po narození dítěte, jedině ještě dávka v hnotné nouzi jestli na ní máš nárok 🙂
no a samozřejmě je tu ještě otec dítěte, ten se má postarat