Problém s trvalým pobytom

12. feb 2024

Ahojte mám problém že musím zrušiť trvalý pobyt u mamy a inde si trvalý nemám kde dať. Iba prechodny. Presťahovala som sa do iného mesta som tam v prenájme. Potrebujem si zmeniť aj v občianske adresu trvalého pobytu. Dá sa dať trvalý pobyt aj bez adresy ? Je to možné prosím a keď áno tak ako ? Ďakujem

hugigugin
12. feb 2024

Mala by si na obci ako bezdomovci. Existuje virtualny trv. pobyt. Nepoznam ale Google hej.

marikaan
12. feb 2024

Áno je to možné budeš mať len mesto bez ulice .

autor
12. feb 2024

@hugigugin a zato sa platí keď chcem napr na mesto Košice ?

autor
12. feb 2024

@marikaan a kde sa to rieši prosím?

hugigugin
12. feb 2024

Rieši sa to na obecnom úrade, treba sa tam informovat a daju ti info,ale urcite chceš mať vOP len obec. Ja teda by som išla do virtuálneho trvaleho pobytu.

tradaaa
12. feb 2024

Postup je taký, že mama musí dať na obci tvojho trvalého pobytu návrh na zrušenie TP. Ak je jediným vlastníkom nehnuteľnosti, nebude to problém (ak je vlastníkov viac, musia návrh podpísať všetci). Obec ti na základe toho zruší TP, budeš mať pobyt len na tej konkrétnej obci, bez supisneho čísla. Zverejňuje sa to úradnej tabuli.
Nie som si istá, či mama býva v Košiciach, kde plánuješ mať trvalý pobyt. Ak býva v Košiciach, je to v poriadku. Ale ak nie, nedá sa to. Na inej obci, či meste si trvalý pobyt zriadiť nevieš. Jedine že by niekto, kto tam vlastní nehnuteľnosť súhlasil s tým, že sa prihlásiš na TP k nemu na tú nehnuteľnosť.
Tieto úkony sú bez poplatkov