Rady na zvládnutie colného konania bez emailovej podpory
Ahojte, prosím o radu ako postupovať v colnom konaní. Fedex mi ponúka možnosť ich splnomocnit, ale nenasla som koľko by to stálo a na túto otázku mi na email neodpovedajú...
Balík by mal byť v colnom sklade v BA. Je nejaká možnosť vybaviť to priamo s týmto skladom. Nemám elektronický schránku, ani el. podpis. Ďakujem za rady.
neviem či by sa mi chcelo pri malej bezvýznamnej zásielke naťahovať sa s colníkmi. pretože to nie je iba tam ísť - musíš mať tlačivo, prehlásenie, debiliny, ja s tým robím v práci, ani by ma nehlo sama to ísť vybavovať 😏
inak, na tomto linku sú poplatky - nájdeš tam aj colné konanie:
https://www.dhl.com/discover/sk-sk/ship-with-dh...
Nechaj si to spravit od nich, nemusis nikam chodit. A hlavne, ak si to chces robit sama, tak oni uctuju skladne (DHL, SPS) za tie zasielky, ktore oni nepreclievaju.
V DHL stoij preclenie myslim 25 EUR, tak isto aj v SPS (teraz neviem presne ako sa volaju, tusim One Courier). Okrem toho zaplatis dan a ked to mas nad urcitu sumu (150 EUR) tak aj clo. Teraz Ti neodpovie na emaily nikto, ved tam nikto ani nemusi byt.

@kajakamura26 ak je to tak ako pri dhl, tak to urob, splnomocni ich. My to ako firma robime stále, ak je to malá zásielka to bude pár eur.