Registrácia na daňovom úrade kvôli prenájmu bytu
Ahojte 😊 chcela by som sa poradiť, možno je to blbosť ale nemám to s kým riešiť. Začala som prenajímať byt, preto som sa registrovala na Daňovom úrade. Samozrejme, všetko chcem mat legálne. Prišla mi taká kartička z daňového a ešte list v ktorom sú informácie o tom že mi bolo pridelené DIČ a podobne. Je tam však nejake číslo úctu a celkovo je to tak nezrozumiteľne napísané pre mna 🙈 chcem sa vlastne opytat, že či s tam mám robiť niečo už teraz, alebo až potom budúci rok, keď budem podávať daňové priznanie?
Ďakujem ☺️
@izabela181 az buduci rok zahrnies do danoveho priznania prijmy z prenajmu, vydavky, ktore si mozes uplatnit a cisty zisk z tejto aktivity zdanis. Predpokladam, ze si prenajimatel ako fyzicka osoba, cize budes podavat danove priznanie typu B.
ako pisu baby hore, az buduci rok danove priznanie typu B. Ja som DIC cislo davala aj do zmluvy k mojim udajom, nech nahodou nemaju podnajomnici stresy, ze neodvadzam dan po tom co tu z casu na cas citam :D.
@ndrag ja som najprv mala zmluvu, a až potom som sa registrovala 🙈 ale mám chvalabohu normálnych nájomníkov, dokonca vypracovanie kvalitnej zmluvy u právničky sme platili na polovicu 😅 hej ja tiež niekedy žasnem keď čítam niektoré fóra
danove robis az na buduci rok v marci, alebo pri odklade dan. priznania do juna, Budes robit danove priznanie fyz. osoby typu B. Este ta chcem upozornit, ak mas zamestnanie a mas aj ine prijmy ako zo zavislej cinnosti, tak ti nemoze urobit rocne zuctovanie dane uctovnicka v zamestnani ale si ho musis robit sama. V danovom priznani uvedies prijmy aj zo zavislej cinnosti aj z prenájmu.

budúci rok