icon

Registrácia na úrad práce po rodičovskej dovolenke

29. mar 2025

Dobry vecer,

konci mi predlzena neplatena rodicovska, mala bude mat 6rokov 1.aprila.
Musim sa registrovat na urad prace. Da sa aj online? (nemam elektronicky obciansky)

A potom to ako funguje? Kazdy mesiac sa musim ist podpisovat? Ked odmietnem nejaku pracovnu ponuku vyradia ma? (Mam casto chore dieta neviem ci si nakoniec nebudem musiet platit sama zdravotne len je sialene vysokeeee no malu nemam kam dat)

Dakujem

ankapal
29. mar 2025

mne davali termin 2 krat do mesiaca. Dali mi aj prihlasovacie udaje do ich portalu, kde som sa musela prihlasovat a reagovat na ponuky. Ta pracovnicka mi povedala, ze ak by som nieco odmietla , tak by ma vyradila.

patka06
29. mar 2025

evidovať sa môžeš aj elektronicky cez slovensko.sk
u nás sa chodí 1x do mesiaca na podpis a treba priniesť papier alebo preposlať mail kde si sa uchádzala o zamestnanie
ak odmietneš ponuku vyradia ťa

petulda333
29. mar 2025

U nas tiez raz za mesiac sa chodis hlasit. Bud donesies potvrdeny ich papier alebo vytlacis email kde si reagovala na ponuku prace. Za rok ma poslali na jeden pohovor,pracu som odmietla,nevyradili ma. Ak mas dieta do 10r nemusis prijat pracu,ak ti nema trebars dieta odniest do skoly a pod.

kavasmliekom
29. mar 2025

@petulda333 odkiaľ máš prosím ťa tu info, že do 10r nemusím prijať ponuku práce? Jedna sa to o samozivitelov?

petulda333
29. mar 2025

@kavasmliekom nie,je to moja skusenost z minuleho roku. Pracovnu ponuku ktoru mi poslal urad prace som odmietla,hoci mi v tej praci chceli vyhoviet aj casovo,ale nechcela som ju. Praca v obchode uprostred romskej osady,to som ale na urade neuviedla,povedala som,ze manzel je casto prec a ja mam dve male deti a rano ich vozim do skolky a skoly. Opytali sa na vek a toto dopisali do papiera,ze pokial mam takto deti,nemusim automaticky prijat akukolvek pracu

pribinak
29. mar 2025
kavasmliekom
29. mar 2025

@pribinak tak to ďakujem. Doteraz mi bolo povedané, že nemôžem nič odmietnuť od úradu prace. Našťastie som ta bola len tri dni a hneď som si našla prácu, ale do budúcnosti budem vedieť