icon

Riešenie straty starého pasu

anahovlka
25. feb 2025

ahojte bola som si dnes dat urobiť nový pas , moj prvý mi skončil v roku 2020 a povedali ze pri prevzatí nového mam doniest svoj stary . Lenže stary som nenasla nikde , ako to mam ďalej riešiť ? Budem platili nejaké poplatky ?

krasneleto
25. feb 2025

@anahovlka budes platit pokutu vo vyske spravneho poplatku, cize ak si si dala za sumu x do tyzdna, tak v rovnakej vyske zaplatis pokutu... ak si si dala za xy do mesiaca, v tej vyske pokuta.. aspon ja som to tak mala a este kopec mudrych reci ako narabam s majetkom statu k tomu...

jazula
25. feb 2025

@anahovlka Neviem ako pas, ale mne za vodičák len spísali oznámenie o strate (roky ležal nepoužívaný v šuflíku a po sťahovaní som ho nemohla nájsť), neplatila som žiadnu pokutu.

tanyan
25. feb 2025

https://www.minv.sk/?strata-alebo-odcudzenie-ce...
Ale neviem či to platí aj pri neplatnom...

isis234
25. feb 2025

Skús.. napísať čestné prehlásenie, že ho nevieš nájsť, napíš aj dátum splatnosti

nynia
25. feb 2025

Budes platit pokutu - spravny poplatok, vsetky preukazy OP, VP vratane pasu su majetkom statu a ty ich mas len v drzbe plati to aj pri neplatnom aj ja pred par rokmi som riesila to iste ale nastastie som stary pas nasla takze nemusela som nic platit nakoniec.

simca06022011
25. feb 2025

ja som to normlane pri vybavovani povedala, ze ho neviem najst.. (inak by som ho niesla hned so sebou, viem ze sa odovzdavaju) a spisal sa papier a zaplatil poplatok. Ale to si uz nepamatam kolko bolo.

nicoletta98
25. feb 2025

Ja som starý tiež nevedela najst a neplatila som nič, asi 2 roky dozadu

martul
25. feb 2025

@anahovlka prišla som si pre nový a povedala, že starý som stratila. Teta to zapísala a hotovo. Nikto nič neriešil a už vôbec nie pokuta.

kvietok2012
25. feb 2025

Žiadnu pokutu nedostaneš...to by uz riesili pri podaní žiadosti, nie pri preberaní noveho...
Normalne povies, ze si ho stratila, vypíšes papier o strate, ona to zaeviduje a vydá ti nový.