Riešenie straty starého pasu
ahojte bola som si dnes dat urobiť nový pas , moj prvý mi skončil v roku 2020 a povedali ze pri prevzatí nového mam doniest svoj stary . Lenže stary som nenasla nikde , ako to mam ďalej riešiť ? Budem platili nejaké poplatky ?
https://www.minv.sk/?strata-alebo-odcudzenie-ce...
Ale neviem či to platí aj pri neplatnom...
Skús.. napísať čestné prehlásenie, že ho nevieš nájsť, napíš aj dátum splatnosti
Budes platit pokutu - spravny poplatok, vsetky preukazy OP, VP vratane pasu su majetkom statu a ty ich mas len v drzbe plati to aj pri neplatnom aj ja pred par rokmi som riesila to iste ale nastastie som stary pas nasla takze nemusela som nic platit nakoniec.
ja som to normlane pri vybavovani povedala, ze ho neviem najst.. (inak by som ho niesla hned so sebou, viem ze sa odovzdavaju) a spisal sa papier a zaplatil poplatok. Ale to si uz nepamatam kolko bolo.
Ja som starý tiež nevedela najst a neplatila som nič, asi 2 roky dozadu
Žiadnu pokutu nedostaneš...to by uz riesili pri podaní žiadosti, nie pri preberaní noveho...
Normalne povies, ze si ho stratila, vypíšes papier o strate, ona to zaeviduje a vydá ti nový.

@anahovlka budes platit pokutu vo vyske spravneho poplatku, cize ak si si dala za sumu x do tyzdna, tak v rovnakej vyske zaplatis pokutu... ak si si dala za xy do mesiaca, v tej vyske pokuta.. aspon ja som to tak mala a este kopec mudrych reci ako narabam s majetkom statu k tomu...