Riešiť 15-ročnú krádež, alebo ju nechať tak?
Decku vtedy "kamaráti" ukradli mobil, stal 2 000sk a bol nový. Hneď mi bolo jasné, ze mu ho slohli, keď opisoval, ze mu dali možnosť prehľadať im batohy. Nechceli sme konfrontovať tých "rodičov", ani jeho viac stresovať,bol z toho nešťastný a vedeli sme, ze kamarátstvo s tými lumpami pôjde do kytek, ak sa tak stalo (vlastne sme boli radi, ze mu fyzicky neublížili...) Par mesiacov bol telefón mŕtvy, asi po pol roku ho zdvihol ten malý sviniar, akoby sa nechumelilo. A zložil. Dobíjal si kredit a v pohode ho používal, decku sa vyhýbal. Na drzovku si nechal sim s číslom, teraz pri triedení písomnosti sme našli doklady od Zmluvy. Ten hajzlik už má rodinu a býva v našej blízkosti. Vždy mi je zle, keď idem okolo jeho príbytku, mam chuť tam zvoniť. Ako s tým ten sockár môže žiť, keby povedal decku, bol som malý a sprostý tu máš 150€ a zabudni, ale nič nerieši a roky užíva naše číslo, mozno keby nahlásil bombu, pôjdu ešte po nás.!? Co za kreatury sú jeho rodiča, uverili mu, ze našiel??? a strkali mu prachy na kredit? Človeka to srdi aj po rokoch, aj keď je to "taková blbosť" 😝
Krádež a tým aj zrušenie čísla ste mali riešiť vtedy. Po 15 rokoch to už nikto riešiť nebude.
Mali ste riešiť vtedy, teraz už len zrušiť číslo.
To mate uz davno premlcane. Skusye ist k operatorovi a zrusit zmluvu s tym cislom, ak ste tam pisani, malo by sa to dat.
A ako to chceš riešiť?
Ja si myslim, ze kedysi platilo, ze ak rok nepouzivas tel.c., tak si ho opat prisvojil operator a pridelil ho casom dalsiemu zakaznikovi. Co ked ten, kto to "vase cislo" pouziva ho mal pridelene operatorom.
nie, riesit si to mala vtedy. Je to tvoja sprostost, ze vam ukradnu mobil a sim, a nenahlasis to. Pekne by policia zdvihla mobil a zavolalli ich. Rovnkao tak sim si mala operatorovi nahlasit, zablokovali by ju, dostali by ste novu.
Predpokladam, ze decko uz nie je decko, po 15r.. a zlodeji boli aj budu.. cize to co bolo pred 15r uz mozno nik ani nereisi... prestan cakat zazraky ako z filmu :DD
Teraz sa uz budes zbytocne rozculovat. Je zaujimave, ze ste to neriesili, ved neislo o par korun. Ked ho stretnes, tak mu mozes vycistit zaludok.
jednak je to davno premlcane a telefonne cislo dnes pokojne moze vlastnit niekto iny, kedze mobilni operatori po istej dobe nepouzivania telefonne cisl recykluju
a riesit nieco po 15-rokoch 🤷♀️ preco ste to neriesili vtedy?
vtedy ste sa zachovali, ako keby ste nevedeli, kde je sever a po 15 rokoch to ideš riešiť?! Veď zablokujem číslo, oznámim krádež na polícii, konfrontujem rodičov... to fakt 15 rokov živíš v sebe túto zlosť?
preco ste cislo/ sim nezablokovali u operatora? po x rokoch to skutocne nikto riesit nebude
Mne policia nasla aj telefon,aj mi ho vratili. Po pol roku ked ho zlodej predal a novy kupujuci ho zdvihol 😃
Ste mierne zaspati...
@babulkomale nam aj mobil, aj tablet... :D nenasli ho tak ze zavolali, ale podla imei... stacilo ho zapnut.
@simca06022011 presne tak, ked ho preda a novy majitel ho zapol, zacal vysielat imei, tak mi to myslim vysvetlili.

To ste nemohli to číslo hned vtedy zrusit? Aby ho nepouzival 15 rokov?