Rodičovský príspevok a splnomocnenie na vybavenie rodinných prídavkov
Dobrý deň , chcem sa spýtať ... som sobodná buduca mamička ale žijem s partnerom a chcem sa spýtať že keď sa nám narodí babätko či musime aj vybaviť sponomocnenie aby vybavil rodinný pridavok na naše bábo ďakujem
@denden77 ďakujem a chcem sa spytať neviete náhodou ?, podala som si tlačivo na materské ale viem že na matersku narok nemám keďze som pracovala len chvilu a ostatne bolo na dohodu , musím čakať na ich rozhodnutie a až potom isť na UPsvar podať si ziadost?
@andrea2192016 tak toto neviem, treba si skusit zavolat 😊
@andrea2192016 ak bude otec uvedeny v rod.liste je to plnohodnotný rodič ako matka, teda vybaví všetko co ty.
@nikpa ďakujem
@andrea2192016 ahoj, aký typ dohody si mala? ako dlho si pracovala? nespĺňaš 270 dní nemocenského poistenia?
Každú žiadosť podáva sám občan za seba, takže ak chceš, aby vybavil tieto veci otec dieťaťa tak mu len doma napíš splnomocnenie, pre istotu ak to teda chcete riešiť osobne. Ale oveľa jednoduchšie je si stiahnuť všetky tlačivá aj poučenie atď, v klude to vypísať doma a potom to všetko poslať mailom na adresu pracovníčky pod ktoru patríš.

@andrea2192016 ja odporucam stiahnut si tlaciva, v klude doma vypisat a na urad len dorucit (mailom, postou, osobne).. ak je v RL, splnomocnenie netreba 😊