Rozhodnutie o schválení dávky v nezamestnanosti
Ahojte. Môj snúbenec stratil prácu. Pracoval v malom podniku a samozrejme majiteľ hneď začal prepúšťať ľudí. Je doma bez práce už od októbra. Je registrovaný na úrade práce. Od októbra mu neprišiel list od sociálnej poisťovne, či mu dávku schvália. Darmo tam voláme, aby sme sa informovali, ale odpoveď je stále tá istá: buďte trpezliví. Ja viem, ani oni to nemajú ľahké. Ale už pomaly nemáme z čoho vyžiť. Ja som prácu stratila ešte v prvej vlne a podarilo sa mi zamestnať len ako predavačka v potravinách, kde nezarobím veľa. Som jediná živiteľka nás oboch, v podnájme a s pôžičkou na krku. Už som nervami v koncoch.
Tak by som sa chcela spýtať, či neviete náhodou, koľko asi tak trvá, kým nám to rozhodnutie príde. Darmo tam volám, už ma majú po krk. Čo aj chápem, asi nie sme jediný prípad. Ale čakáme, čakáme a možno úplne zbytočne.
Prepáčte ak je to blbá otázka, no ešte ani jeden z nás nebol na úrade práce a nemáme žiadne skúsenosti.
Ďakujem za vaše pochopenie a budem veľmi vďačná za odpoveď.
Majte pekný deň
@vikusjk zaradenie do evidencie má 2 týždne. Acch, hej, hľadá si prácu už od októbra. Sem tam mu dohodí kamarát nejaké fušky, ale v daných podmienkach je to veľmi málo. Celý život pracoval v gastre a keďže iné skúsenosti moc nemá, všade ho zatiaľ odmietli. Ďakujem za odpoveď
@sunshine999 žeby automobilka? tam ho vezmú a aj slušne zarobí....aspom kým nájde niečo lepšie....podpora nie je riešenie ak ste v prenájme......

@sunshine999 ahoj, moj muz bol na urade prace registrovany od 30.9. do 11.10. tohto roku a este nam neprisiel ani len papier o zaradeni do evidencie. Uz aj odniesol osobne dokonca prac.zmluvu novu od 12.10. a nic. Urad prace ma, ak sa nemylim, 30 dni na zaradenie do evidencie uchadzacov o zamestnanie a nasledne ma socialna poistovna asi dalsich 30 dni na rozhodnutie o vyplateni davky - ak mam spravne info. Radsej nech si cim skor hlada novu pracu, nech vezme hocico, ked mate existencne problemy. Je zial taka doba, strasne vela ludi prislo teraz o pracu. Btw - my sme na uradoch v BA, neviem, ci aj ostatne urady maju tak vela, ze im to tolko trva...