S1 formulár

michaela1598
8. jan 2025

Ahojte, riesil niekto v poslednom čase s1 formular prosim ? V rakusku od oktobra nemam trvaly pobyt a krankenkassa mi oznamila, ze s1 formular bol na slovensko zaslany 29.10.2024. Neviem sa k nemu nikde dopatrat, najprv som patrala po poisťovniach, nema ho ani Union, vseobecna ani dovera. Dalej som dostala informaciu od KK ze to je na ministerstve prace, socialnych veci a rodiny, tam ma od rana prepajali vsade mozne, pretoze netusili o com tocim. Mam obvolane ministerstvo prace, zdravotnictva, socialku, urad prace, urad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, vsetky slovenske poistovne. Nikto mi nevie pomoct, nikde ten formular nieje. Rakusania tvrdia ze ho zadavali cez rakusky elektronicky system edgar, co je nejaky celoeuropsky system, slovensko o tom nic nevie. Tiez tvrdia ze to bolo odoslane 29.10.2024 a ze udajne spracovanie moze trvat aj rok, comu sa mi uprimne moc nechce verit.. vie mi niekto poradit ako sa k tomuto s1 formularu dopatrat? Niekto kto to riesil teraz v poslednej dobe ?

balerina2025
8. jan 2025

@michaela1598 to malo dojst do tvojej poistovne a vybavenie netrva rok. my sme vybavili do 2 mesiacov.

michaela1598
autor
8. jan 2025

@balerina2025 vďaka, ibaže ja na SK nemam poistovnu. Mam rakuske poistenie (som poistena na manžela)

tundra
8. jan 2025

@michaela1598 nechaj poslat formular manzelovy a ty ho dones osobne na pobocku poistovne.
Ja by som napisal knihu o rodinnych pridavkoch,ked som robil v Rakusku.Na Slovensku nic neslo,nikto nic nevedel,bolo to niekedy po vstupe do Unie.