Skončenie školy a nástup do práce. Čo robiť, aby neboli problémy s úradmi?
Ahojte. Včera syn skončil školu. Do práce má nastúpiť 2.9. Je potrebné sa dnes prihlásiť na úrade práce? Alebo čo navrhujete aby neboli problémy s úradmi? ďakujem za rady.
No mal by ist do 7 dni na upaby zdravotku nemusel platit. Normalne nech tam zbehne dnes este doobeda, kym su otvoreny a popyta sa, nic za to neda.
@katulastraka pokial skoncil strednu, tak ano, dokonca leta je student. Ak vsak vysku tak bol student do vcera a teraz uz nie
@evica17 Aha vlastne ano, ja ked som skoncila vysku tiez som sa sla hned nahlasit na urad prace 🙂 som aj zabudla.
Po strednej škole je študentom do 31.8, po výške len do dňa vykonania štátnej skúšky. Ale ak nastupuje až k 2.9, tak ten jeden deň treba asi poriešiť, ak mu nedajú termín nástupu 1.9.
Najlepšie by bolo ísť na úrad práce priamo, vysvetliť situáciu. Ak nemá nástup od 1.9 ale od 2.9, tak aby sa poriesil aj ten 1 deň. Bude tam isto potrebovať doklady o skončení školy a taktiež aj o tom, že už nastupuje do zamestnania.
@patus_2
@ibrunova
@katulastraka
@evica17
do práce má nástup od 1.9.
Jedná sa o skončenie VŠ 3 stupňa
Takže nezamestnaný by mal byť od dnes do 1.9 - to je ak sa počíta sobota, nedeľa tak to je 5 dní...
úrad práce alebo si sám zaplatí zdravotné poistenie na tie dni, nie je to vysoká suma
A na studijnom mu nepovedalu co robit ? Tam nam po skonceni vs , ked davali ten papier, vravelu co treba robit. Ale normalne nech zanesie papier o skonceni skoly a aj pracovnu zmluvu napr v pondelok nech zbehne ak dnes nestiha. A oni uz to vybavia a bude vsetko ok. Aby tych 5 dni co je akoby nezamestnany nebol problem potom
Ma 2 moznosti - nahlasit sa na urad prace alebo sa nahlasit len na zdravotnej poistovni a sam si zaplatit za tie dni, povedia mu presne kolko (cca 72e na mesiac, ale pocita sa to aliktvotne na dni)
Nic v zlom naozaj, to len mne prípada smiešne ze matka dospelého chlapa, (ktorý získal vysokoškolské vzdelanie 3. Stupňa) sa pýta co ma robit jej syn ? :D :D
@roztlieskavacka tiez som sa nad tym na chvilku pozastavila, lenze ked som sa nad tym viac zamyslela, tak som si uvedomila, ze pokojne moze ist o cloveka, kt ma napr aspergov syndrom al proste je dobry len vo svojom odbore, ale neorientuje sa v legislative a pod. Alebo moze ist o nevyziadanu radu zo strany cerstveho absolventa. A je kopec dalsich moznosti, co je za tym moze byt. 🙂
@sasesoe jasne, ak ma zdravotný hendikep je to ospravedlniteľné, avšak človek s daným vzdelaním mentálny problem mat nebude... na to aby si informácie zistil sám... ja fakt nic v zlom.. možno len matka - autorka za neho zvykla vždy všetko riešiť 🙂

Pokial si dobre pamatam, tak do konca leta je pre stat stale student. Takze netreba sa nikde nahlasovat, proste len nastupi do prace.