icon

Skúsenosti s vybavovaním anglického pasu

vera211
20. máj 2017

Ahojte, potrebovala by som poradit od rodicov, ktori maju skusenosti s vybavovanim anglickeho pasu pre dieta narodene v UK. S manzelom sme obidvaja Slovaci dlhodobo zijuci a pracujuci v UK (viac ako 5 rokov). Najde sa niekto v podobnej situacii, potrebovala by som vediet kam sa obratit, aby som co najskor vybavila pas, kedze sa chystame vycestovat uz 2 mesiace po narodeni dietata. Je vobec mozne vybavit doklady tak rychlo? Dakujem vopred...

katriona1
20. máj 2017

@vera211 kdyz jste oba dva slovaci tak nemuzes pro dite vybavit britsky pas, protoze tvoje dite bude mit slovenskou narodnost, ta se dava po rodicich a ne podle mista narozeni, takze nejspis se budes muset obratit na slovenslou ambasadu

unctadorg
21. máj 2017

Skor nie ako ano. Mozno vycestovat na jednorazovy doklad.

unctadorg
21. máj 2017

@katriona1 ak tam pracuju viac ako 5r a maju 5xp60 tak maju narok na britsky pas.....

vera211
autor
26. máj 2017

@unctadorg ahoj, to uz viem, ze ma dieta narok na britsky pas. Potrebovala by som poradit ako ho vybavit, ci s tym ma niekto skusenosti co urobit ako prve?

unctadorg
26. máj 2017

@vera211 je tu skupina velka britania tam je popis podrobny k tomu. Nastav si bydlisko na UK a hodi ta to tam

vera211
autor
26. máj 2017

@unctadorg Dakujem🙂