icon

Sobášny list ako dôkaz otcovstva a priezviska?

1mimka18
13. mar 2025

Ahojte baby mám otázku. Pri synčekovi sme vypisovali žiadosť o otcovstve a o mene. Teraz už ako manželia( nie dlho pár mesiacov )stačí ak im dám sobášny list automaticky bude manžel ako otec a dieťa bude mať naše spoločné priezvisko? Alebo niečo treba ešte dokladat ďakujem. 🙂

pribinak
13. mar 2025

Stačí sobasny

kavasmliekom
13. mar 2025

@1mimka18 veď máš rovnaké priezvisko ako tvoj manžel nie? Tak aké meno by malo mať vaše dieťa? 😄 Vaše spoločne priezvisko áno

colsami
13. mar 2025

Komu akoze chces dat sobasny list? Zmatocne napisane. Ci to uz sa jedna o druhe dieta?
Ved manzel je oficialne uvedeny ako otec, na tom sa nic nemeni bez ohladu na to ci vy ste manzeli alebo nie, ak sa jedna o to iste dieta. A ak o druhe, neriesis nic, ak sa pytas teda na dalsi porod, davas len kopiu sobasneho listu.

daniska155
13. mar 2025

najskor mal tvoje priezvisko a teraz to chces zmenit? kazdy to pochopil po svojom asi 😀

1mimka18
autor
13. mar 2025

@kavasmliekom ide mi o to či musíme písať niečo o otcovi🙂 alebo je to proste jasné

kavasmliekom
13. mar 2025

@1mimka18 je to jasné, stačí kópia sobasneho listu.

1mimka18
autor
13. mar 2025

@daniska155 čože? 😀 Čakáme druhé dieťa o to meno sa tu jedna 🤣 syn má meno po otcovi to je jasné. ;)

1mimka18
autor
13. mar 2025

@colsami áno o druhé dieťa o mesiac rodím 😀 čiže len dám kópiu automaticky má naše meno aj muz je daný ako otec netreba nič nosiť dokladat ? 🙂

colsami
13. mar 2025

@1mimka18 normalne len prilozis kopiu sobasneho + nadiktujes krstne meno.

1mimka18
autor
13. mar 2025

@colsami ďakujem

jaskolka
13. mar 2025

@1mimka18 ty máš už nové priezvisko? Ak ano,dáš svoj občiansky preukaz ,pri príjme povieš,že si vydatá (pýtajú sa to,aj doklady dávaš). Takže automaticky bude mať dieťa vaše spoločné priezvisko,ako otec bude uvedený manžel.
Ja som nikdy pri pôrode nedávala sobášny list,len OP a opýtali sa ma,či som vydatá.

1mimka18
autor
13. mar 2025

@jaskolka u nás je aj písané že treba nosiť sobášny list v papieri " čo so pôrodnice" ... Preto sa pýtam či bude automaticky ako otec vedený muž. Áno mám nohe priezvisko od svadby

jaskolka
13. mar 2025

@1mimka18 ak si vydatá, automaticky je ako otec vždy uvedený manžel.