Sobášny list ako dôkaz otcovstva a priezviska?
Ahojte baby mám otázku. Pri synčekovi sme vypisovali žiadosť o otcovstve a o mene. Teraz už ako manželia( nie dlho pár mesiacov )stačí ak im dám sobášny list automaticky bude manžel ako otec a dieťa bude mať naše spoločné priezvisko? Alebo niečo treba ešte dokladat ďakujem. 🙂
@1mimka18 veď máš rovnaké priezvisko ako tvoj manžel nie? Tak aké meno by malo mať vaše dieťa? 😄 Vaše spoločne priezvisko áno
Komu akoze chces dat sobasny list? Zmatocne napisane. Ci to uz sa jedna o druhe dieta?
Ved manzel je oficialne uvedeny ako otec, na tom sa nic nemeni bez ohladu na to ci vy ste manzeli alebo nie, ak sa jedna o to iste dieta. A ak o druhe, neriesis nic, ak sa pytas teda na dalsi porod, davas len kopiu sobasneho listu.
najskor mal tvoje priezvisko a teraz to chces zmenit? kazdy to pochopil po svojom asi 😀
@kavasmliekom ide mi o to či musíme písať niečo o otcovi🙂 alebo je to proste jasné
@1mimka18 je to jasné, stačí kópia sobasneho listu.
@daniska155 čože? 😀 Čakáme druhé dieťa o to meno sa tu jedna 🤣 syn má meno po otcovi to je jasné. ;)
@1mimka18 ty máš už nové priezvisko? Ak ano,dáš svoj občiansky preukaz ,pri príjme povieš,že si vydatá (pýtajú sa to,aj doklady dávaš). Takže automaticky bude mať dieťa vaše spoločné priezvisko,ako otec bude uvedený manžel.
Ja som nikdy pri pôrode nedávala sobášny list,len OP a opýtali sa ma,či som vydatá.

Stačí sobasny