icon

Som PN 25 dní, od 29.dňa mám poistenie vyplácanie v Axe - kedy a a čo všetko im mám poslať?

8. feb 2021

Caute milé žienky, som PN dg 0 20.0 (pre tvrdnutie a bolesť brucha) pred 2 rokmi som si urobila poistku v Axe kvôli PN, len smiešne 10 e na den... Aký je postup a ako žiadať Axu o vyplatenie a kedy a co všetko im mám poslať, marodku iba alebo aj správu z pohotovosti ?

Nikdy som to nevyuzila a to platím si postiky uz 10 rokov pomaly, tak prečo to nevyužiť...len ci nebude na mna gynekologicka pozerať, ci som to neurobila narokom, ked budem pýtať od nej dajaké potvrdenie ?

janai1
Odpoveď bola odstránená
hanka1505
8. feb 2021

Ja som toto mala pri synovi ale v Allianz, kontaktovala som pobočku a oni si vypýtali všetko potrebné, viem ze som tehotenske knižku fotila, pn a neviem ci aj potvrdenie. Len rátaj že myslím majú 30dni na vyjadrenie🙂 ideal ak nemáš kontakt na človeka s kým si to uzavrela tak potom volať na infolinku, tam ti povedia co presne 🙂

autor
8. feb 2021

@janai1 ďakujem

autor
8. feb 2021

@hanka1505 ďakujem

linalinabizu
8. feb 2021

...majú dobry systém online nahlasovania udalostí, neda mi len opýtať sa -ak si PN 25 dni a mas nastavenu PN od 29 dňa , tak to az po ukončení PN ti bude vyplatená, alebo možno priebežne, beztak ešte nemáš splnenu podmienku tých 29 dni. nie? či?

ikonica
8. feb 2021

Ja som posielala lekarske spravy, zaciatok i koniec pn az po jej ukonceni.. v nedelu som poslala cez epobocku, v pondelok mi napisali ze moju ziadost spracuvavaju, hned vvten den aj odpoved, ze to schvalili a vo stvrtok som mala peniaze na ucte... To bolo v oktobri 2019... Mala som 20 eur/den od 29 dna pn...

ikonica
8. feb 2021

Inac ked som sa bola pytat ako postupovat, tak mi povedali, ze sa to da aj priebezne po mesiacoch vyplavcat, ale ja som si do dala vsetko naraz az po ukonceni pn...

ikonica
8. feb 2021

Od gyna som ziadne potvrdenie nepotrebovala, mala som kopec sprav z odbornych vysetreni kvoli predchadzajucim potratom, ktore som im poposielala a stacilo ..

autor
8. feb 2021

@ikonica vau a to ste mali axu?

autor
8. feb 2021

@linalinabizu nie od prvého dna ale az po 29 dňoch PN v stredu idem k lekárke, to bude 28 dni a v štvrtok alebo v piatok by som to poslala...

ikonica
9. feb 2021

Ano axa

sebastianmichal
9. feb 2021

Ja mam sice alianz ale nahlasila som poistnu udalost prekopirovala spravy od dr poslala mala som tam 56dni a este ani neuplynulo tolko dni a uz mi poslali email ze mam narok na peniaze a poslali ich hned.
@ikonica

andrej241
18. feb 2021

Musíte mať splnených min. 29 dni PN pokial mate menej tak nevznika nárok na plnenie ked budete 28 a nahlásiť to aj 30 deň tak nárok na poistne plnenie nevznika 🙂