icon

Správny postup pri rezervácii nehnuteľnosti

27. jún 2025

Ahojte viete niekto poradiť aký je správny postup pri rezervovani nehnuteľností?
Ešte sme nemali kupnopredajnu rezervovanú, tak aby som neposlala peniaze dopredu, mam čakať na podpis predávajúceho, resp. realitnej agentury
Mame poslať scan OP, z údajov z OP sa vyhotovi rezer. zmluva,
pošle sa nám na mail, vytlačíme podpíšeme, a mam nám ju poslať aj druhá strana poštou podpísanú?
Prosím poraďte

maranco
27. jún 2025

Fotku OP môže požadovať iba banka a telefónny operátor, ostatný nemajú nárok na fotky dokladov, môžu si údaje iba odpísať, alebo im pošleš napísané údaje.

luna11
27. jún 2025
@maranco

Fotku OP môže požadovať iba banka a telefónny operátor, ostatný nemajú nárok na fotky dokladov, môžu si údaje iba odpísať, alebo im pošleš napísané údaje.

@maranco to je nezmysel, zo zakona na to maju nielen pravo ale aj povinnost mnohe ine institucie

luna11
27. jún 2025

Podla polozenej otazky, nemas moc sajn o problematike. Daj si zmluvu pozriet pravnikom, ten ti vysvetli aj postup.

maranco
27. jún 2025
@luna11

@maranco to je nezmysel, zo zakona na to maju nielen pravo ale aj povinnost mnohe ine institucie

@luna11 vieš dať príklad na inštitúciu aj odkaz na zákon kto ďalší má povinnosť alebo právo požadovať alebo robiť fotokópie dokladov?

luna11
28. jún 2025
@maranco

@luna11 vieš dať príklad na inštitúciu aj odkaz na zákon kto ďalší má povinnosť alebo právo požadovať alebo robiť fotokópie dokladov?

@maranco 297/2008...kazda povinna osoba ktora vykonava AML starostlivost, je tam cely zoznam

maranco
28. jún 2025
@luna11

@maranco 297/2008...kazda povinna osoba ktora vykonava AML starostlivost, je tam cely zoznam

@luna11 takže ak si pôjdem zameniť € tak zmenáreň je povinná si odfotiť môj občiansky preukaz, nestačí im opísať si moje údaje?
To isté pošta keď mi vyplatí šek alebo chcem poslať peniaze šekom tak si fotí občiansky preukaz a uloží fotku do PC?
To isté herňa pri vyplatení výhry si fotografuje a odkladá fotokópiu OP?

luna11
28. jún 2025
@maranco

@luna11 takže ak si pôjdem zameniť € tak zmenáreň je povinná si odfotiť môj občiansky preukaz, nestačí im opísať si moje údaje?
To isté pošta keď mi vyplatí šek alebo chcem poslať peniaze šekom tak si fotí občiansky preukaz a uloží fotku do PC?
To isté herňa pri vyplatení výhry si fotografuje a odkladá fotokópiu OP?

@maranco vyskusaj