icon

Stratený občiansky preukaz v nemocnici

17. mar 2025

Ahojte som hospit. v nemocnici a prave zistujem ze mi musel niekde vypadnut obc preukaz pri presuvani na vysetrenia. Treba to niekde nahlasit? Budem tu asi tyzden a niekto ho moze najst alebo neviem. Dakujem za rady

vorkola
17. mar 2025

No to musis rychlo konat,zablokovat strateny a hned ti vystavia novy,,.Aby sa ti nahodou niekto nedostal do uctu.. Aj mne sa to raz stalo,, este ten isty den nahlasila ,a hned mi vybavili novy..musis mat tvoje foto,,2 fotky,aktualne samorejme

pribinak
17. mar 2025

@vorkola to už muselo byt veľmi dávno.
Dnes žiadne 2 fotky nepotrebuje, odfotia ju priamo na polícii, keď si bude vybavovat nový občiansky

Autorka, zavolaj na 158 a hlas stratu občianskeho

autor
17. mar 2025

Mam volat teraz o polnoci alebo pockat do rana? Sestricka povedala ze ho skusia niekde pohladat. Ak ho najdu ale ja to uz nahlasim tak potom co?

mondolina
17. mar 2025

tak potom si musíš vybaviť nový, oni ho už bloknú
síce neviem či ti ho cez telefón zablokujú

patka06
17. mar 2025

Zavolaj na 158 pokojne aj teraz, vysvetli situáciu - poradia ti čo robiť
Nemusia ho hneď blokovať, len aby si bola krytá, ak by ho niekto zneužil

autor
17. mar 2025

@patka06 dakujem

patka06
17. mar 2025

@vorkola 2 foto??? To bolo tak pred 20timi rokmi
Nový samozrejme nevystavia hneď na počkanie

elanor
17. mar 2025

@vorkola ziadne foto netreba, to sa uz nenosi, nieje dovod. Odfotia priamo na mieste.
A na pockanie tiez nie. To uz tiez neexistuje. Bezne do 30 dni, za vyrazne priplatky skor.

rozculena
17. mar 2025

@vorkola do akého účtu sa jej dostanú s občianskym

maranco
18. mar 2025

Stratu OP vieš nahlásiť elektronicky https://portal.minv.sk/wps/portal/domov/eid/ele... ak si si predtým nastavila heslo/Diskrétny údaj

ibrunova
18. mar 2025

Ja by som počkala, ešte by som ho neblokovala.

kvietok2012
18. mar 2025

Urcite ti nikto cez tel.nezablokuje op...tak ako ti tu niektoré radia., nepotrebujes ziadne fotky a nerobia sa doklady na pockanie.
Ak ho chces nahlasit ako stratený, mozes poziadat najbližšieho rod.príbuzneho nech to spravi za teba na odd.dokladov a potom si vybavíš nový.

autor
18. mar 2025

@kvietok2012 tak neviem moze ist mamka ked uz mam ine priezvisko? Manzel je v zahranici. Pruser riadny

kvietok2012
18. mar 2025

Ano moze aj mama, oni si ju skontroluju v systeme a vydaju doklad o strate.

autor
18. mar 2025

Dakujem vsetkym za rady. Nastastie sa op
Nasiel 👏👏👏