Stratený občiansky preukaz v nemocnici
Ahojte som hospit. v nemocnici a prave zistujem ze mi musel niekde vypadnut obc preukaz pri presuvani na vysetrenia. Treba to niekde nahlasit? Budem tu asi tyzden a niekto ho moze najst alebo neviem. Dakujem za rady
Mam volat teraz o polnoci alebo pockat do rana? Sestricka povedala ze ho skusia niekde pohladat. Ak ho najdu ale ja to uz nahlasim tak potom co?
tak potom si musíš vybaviť nový, oni ho už bloknú
síce neviem či ti ho cez telefón zablokujú
Zavolaj na 158 pokojne aj teraz, vysvetli situáciu - poradia ti čo robiť
Nemusia ho hneď blokovať, len aby si bola krytá, ak by ho niekto zneužil
@patka06 dakujem
Stratu OP vieš nahlásiť elektronicky https://portal.minv.sk/wps/portal/domov/eid/ele... ak si si predtým nastavila heslo/Diskrétny údaj
Ja by som počkala, ešte by som ho neblokovala.
Urcite ti nikto cez tel.nezablokuje op...tak ako ti tu niektoré radia., nepotrebujes ziadne fotky a nerobia sa doklady na pockanie.
Ak ho chces nahlasit ako stratený, mozes poziadat najbližšieho rod.príbuzneho nech to spravi za teba na odd.dokladov a potom si vybavíš nový.
@kvietok2012 tak neviem moze ist mamka ked uz mam ine priezvisko? Manzel je v zahranici. Pruser riadny
Ano moze aj mama, oni si ju skontroluju v systeme a vydaju doklad o strate.
Dakujem vsetkym za rady. Nastastie sa op
Nasiel 👏👏👏

No to musis rychlo konat,zablokovat strateny a hned ti vystavia novy,,.Aby sa ti nahodou niekto nedostal do uctu.. Aj mne sa to raz stalo,, este ten isty den nahlasila ,a hned mi vybavili novy..musis mat tvoje foto,,2 fotky,aktualne samorejme