SZČO a nezaplatená sociálka
Ahojte maminky.Chcem sa spýtať na jednu vec.Z chlapom sme boli finančne pár mesiacov zle a neplatili sme sociálnu. Je živnostník. Teraz ideme robiť daňové. Môžu mu ho zobrať celé keď nemá zaplatené ešte sociálne? Platíme to mesačne. Ďakujem za info.
@ivkazba zle som napísala? Daňový bonus za deti čo dostane
daňový bonus si môže uplatniť a dostane ho, s dlhom na sociálnej poisťovni to nijako nesúvisí
@lolobriadok
@lolobriadok sú to rôzne veci, ktoré nesúvisia..........bonus dostane........
@lolobriadok no daňový bonus si v otázke vôbec nespomenula. Nie, nezoberú mu ho. DÚ a SP sú 2 rozdielne úrady. V každom prípade, odporúčam čím skôr doplatiť chýbajúce platby do SP. SP pri vymáhaní dlhov postupuje veľmi rýchlo, napr exekúciu nepotrebuje riešiť súdne, riešia si ju sami.
@patka06 ďakujem za info
@ivkazba ved to platíme len naraz sa nedá.
@lolobriadok ak tam máte nejakú dlžnú sumu, tak exekúcia môže prísť aj keď platíte. Platiť totiž treba všetko, taká je realita. Tiež som szčo, korona sa môjho biznisu dotkla veľmi výrazne, ale aj keď som mala príjem nula niektorý mesiac, odvody som si zaplatila do centu.

Daň a sociálka sú 2 rozdielne veci, ktoré sa na seba nemajú vplyv. Hoci nerozumiem, čo celé či mu môžu zobrať?