icon

Testy - hranica s Českou Republikou

lrnka
20. jan 2021

Chcem sa len spýtať ako to je na hraniciach s Českou Republikou.Moja mama tam žije od leta ,ale ešte tak nemá prechodný .Chce si urobiť test a je to na hraniciach zadarmo ten test ?Kolko platí u nas?Chce prísť len na pár hodín k malému ide mat narodeniny rôčik .Tie čo budú odsudzovať ,že sa nemá navsteviat atď tak ani nebudem reagovať ,keďže normálny ľudia pochopia ,že už vyše pol roka malého nevidela a sú to prvé jeho narodeniny .Bude otestovana a v rusku.U nás kolabuje system na objednanie na Antigen preto sa pýtam koľko u nás platí ak sa otestuje na hraniciach a či sa aj tam objednáva alebo nie na každých hraniciach testujú .Chce ísť do Bytce tak viete niekto ako to je na tých hraniciach?Ďakujem

sisa_s
20. jan 2021

Na hraniciach netestuju, ona musi prist s testom urobenym v CR, antigen alebo pcr max.72h, ak nema v Cr zdravotne poistenie, tak si musi zaplatit antigen (okolo 20-30eur), pcr 70e

lrnka
autor
20. jan 2021

@sisa_s ďakujem aká rýchla odpoved

sisa_s
20. jan 2021

@lrnka chodim pravidelne cez hranice, parkrat ma uz kontrolovali, takze clovek nikdy nevie, ci ho zastavia, ci nie 🙂

ivkazba
20. jan 2021

@lrnka pred tým, než prejde hranice musí sa aj registrovať https://korona.gov.sk/ehranica/

sisa_s
20. jan 2021

@ivkazba Ak sa pri vstupe na územie Slovenskej republiky preukážete

-negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 vykonaným v laboratóriách mimo územia Slovenskej republiky, nie starším ako 72 hodín,
-alebo negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 podľa pdf prílohy č. 5 (pdf; 317.66 KB), vykonaným v laboratóriách na území Rakúska alebo Českej republiky, nie starším ako 72 hodín
nemusíte absolvovať povinnú izoláciu ani vykonať registráciu na webe korona.gov.sk/ehranica.

ivkazba
20. jan 2021

@sisa_s tak to je novinka potom pre mňa, brat bol na Vianoce doma a musel sa registrovať

sisa_s
20. jan 2021

@ivkazba https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/karantena...
No niekedy v decembri dali tuto vynimku

ivkazba
20. jan 2021

@sisa_s no asi z ČR a AT chodí veľa ľudí a zahlcovali im systém registráciami 😀

katkatonkova
20. jan 2021

@lrnka sestra chodí z prahy a bez testu...a aj ide naspäť bez testu.....

sisa_s
20. jan 2021

@katkatonkova tak to gratulujem, ze porusuje pravidla 😉 este sa tu pochval

katkatonkova
21. jan 2021

@sisa_s nemám problém...kľudne nahlás.....

renatastalmaskova
10. máj 2021

včera som cestovala autom cez hraničný prechod Brodské, slováci zastavovali každé auto na diaľnici, ale vedie tamadiaľ ešte jedna cestička okolo obchodu s diaľničnými známkami ak na ňu vybočíte vyhnete sa kontrole....asi po piatich hodinách som sa vracala naspäť do Čiech cez ten istý prechod, česi nezastavovali nikoho. V pohode som prešla bez testu aj bez registrácie.....na Slovensko som sa išla zaočkovať tak snáď by som to nejako ukecala