icon

Údaje v sobášnom liste

bibka26
14. feb 2022

Ahojte , riešil niekto podobnú situáciu , vzali sme sa v žiadosti o sobáš sme mali aj tituly na sobasnom liste nám ich nezapisali, dočítala som sa že ak chce mať niekto titul v sobasnom liste treba doniesť na matriku ukázať originál diplomu alebo sa na to má matrikarka upozorniť čo sa nestalo , dá sa to dodatočné vyriešiť alebo to už ostane takto ?

cyberk
14. feb 2022

mate titul aj na obcianskom?

bibka26
autor
14. feb 2022

@cyberk áno máme

e1i
14. feb 2022

@bibka26 ja som mala v OP napisali mi ho automaticky, muz nemal, musel odfotit diplom a poslať mailom. Ale teda neriešili sme to dodatočne ale hned napísali

jaskolka
15. feb 2022

Áno, ja tak mám. Titul mám v OP, na sobášom liste ho nemám. A vôbec to neriešim, veď kde taky sobášny list ukazujem ze "tu je môj titul?" Všade dávaš OP, to je hlavný doklad.

simsalabim
15. feb 2022

@bibka26 a preco je dolezite mat titul v sobasnom liste? Ja teda tituly mam dva a na sobasnom ich nemam a v obcianskom iba jeden... nejako si na tom nezakladam. Asi ked pojdem po novy OP, prinesiem aj ten druhy diplom, nech ho do OP zapisu... snad len v tom OP ma nejaky vyznam, ale naco v sobasnom?

avanka
15. feb 2022

@bibka26 mňa tiež zaujíma,na čo je to dobré..ja mám tiež titul a ak netreba,nepoužívam ho..načo?

sirka9
15. feb 2022

ja nemam tituly zapisane ani v OP 🤣🤣🤣 a tusim jedine kde mi ich napisali je pracovna zmluva, aj to len preto ze baba vedela, ze mam skolu a spytala sa ma.

martul
15. feb 2022

@bibka26 a to je také dôležité mať titul má sobasnom liste?!!!
To si ho daj potom aj na čelo, že aha ja som Ing alebo Mgr
Ja som teda vydatá 23 rokov a titul tam nemám, ani som to nikdy nepotrebovala, nie je dôležité rodné číslo?

nafka0483
15. feb 2022

@bibka26 Preco si vobec prebrala sobasny list? Ved si ho mala hned skontrolovat ci nie je niekde preklep, ci nieco nechyba a rovno sa tam na matrike pytat ako napravit to co chyba.
Ty poslusne preberies a az potom zistie ze je nieco zle a namiesto toho aby si sa pytala na tom najkompetentnejsom mieste, tak to riesis tu?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
tyaja5
15. feb 2022

ale to nie je nutne mat na sobasnom liste titul ci je?

slyman
16. sep 2024

Ahoj s priateľkou sme sa brali cca pred 2 týždňami, v sobašnom liste sa klasicky končí jej priezvisko ová . Je zo zahraničia chcela si tu zmeniť pás ale nastal problém jej krajná neakceptuje ten dĺžen nad a . Musí to dať opraviť aby si mohla zmeniť pás . Chcem sa spýtať je možná oprava na sobašnom liste? Na matrike ? Je možné zmeniť údaje v sobašnom liste?