Ukončenie evidencie na ÚPSVAR na vlastnú žiadosť
Ahojte mamičky, chcela by som sa spýtať, či ste niektorá riešili niečo podobné alebo aké máte skúsenosti /rady. Aktuálne som evidovaná na upsvare 8 mesiacov (manžel poberal MD do mája ) minulý mesiac som požiadala o rodičovský príspevok. Má nejaké výhody ostať evidovaná na upsvare? Mám 1,5 ročné dieťa a chcela by som s ním byť doma do jeho 3 rokov... Je nejaký dôvod na zrušenie evidencie kvôli starostlivosti o dieťa? Má nejaké výhody ostať evidovaná na upsvare?
Ďakujem za vaše rady
pokial si na RP si poistenec statu a zdravotne je za teba hradene. Pokial.sa neplanujes realne zamestnat alebo si spravit aktualne rekvalifikaciu je ti uplne zbytocne zostat v evidencii nakolko budes.musiet preukazovat hladanie si zamestnania a zucastnovat sa pripadnych vyberovych konani.
Ak máte narok na podporu vam ukončili pracovny pomer pocas tehu alebo pocas RD tak vybrať podporu a potom poziadat.o rodičovský príspevok ak nemate narok na podporu tak poziadat aktuálne ak manzel ukončuje matersku a nastupuje do prace
@dominikac321 budem na RP, takže budem poistencom štátu rovnako ako keby som bola evidovaná
@9lf9 ďakujem za odpoveď, predpokladala som, že je to takto nejako. A potom o 1,5 roka, nebude problém keď sa budem potrebovať opäť evidovať?
@zuzkaa1991 áno, už som požiadala o RP, neviete, či príde aj písomne rozhodnutie o priznaní RP?
Určite niečo príde jasom neriešila kedze som neskor zistila ohladom podpory takze mi prepadla

urad plati za teba odvody do zdravotnej poistovne minimalne, chces si to platit sama?