Ukončenie PN
Ahojte doktorka mi na ukončení PN dala práce schopny od 1.5.2022 čo vychádza na nedeľu v pondelok idem do prace takže liečebný režim musím dodržiavať do soboty a v nedeľu už môžem von normálne? Prišla niekomu aj kontrola v posledný deň pn?
@panelacikova ahoj ďakujem som nevedela lebo som prvýkrát na PN že ako to chodí.
@vlocka007 od 1.5. si práce schopná, čiže ak by si napr robila nočné smeny alebo predavačku v obchode a pod, tak aj v nedeľu môžeš mať smenu.
A kontrola môže prísť kedykoľvek,aj posledný deň. A tiež záleží,kedy dr ukončila PN, lebo ak napr dnes, tak to v SP možno zajtra ani nebudú mať,takže ani nebudú vedieť,že máš posledný deň...
@lilinka88 tak tento posledný argument je smiešny, pretože autorka bude mať ukončenie PN doma a aj u lekára, čiže nemôže sa stať, že jej siahnu na peniaze len preto, lebo oni ešte neobdržali ukončenie. toto nie je dôvod na to, aby ona v nedeľu "sedela" doma. navyše jasne píše, že PN jej ukončuje posledného a teda v sobotu.
@panelacikova nikde som nenapísala,že má sedieť doma,ale to,že kontrola nemusí vedieť,že sobota je posledný deň PN, keďže sa pýtala či chodia aj v posledný deň
@lilinka88 no to áno, chodia aj v posledný deň, ale zároveň si písala, že v SP nebudú vedieť, že ukončila... ale to nie je jej problém, ona má doklad predsa o tom.
@panelacikova
@lilinka88 dnes som mala kontrolu s tým že mi dala už čierny papier od 1.5.co vychádza nedeľa že zamestnávateľovi stačí dať v pondelok samozrejme že som volala pretože robíme aj víkendy ale máme zatvorené tak som myslela či aspoň na prechádzku niekam už môžem.
@vlocka007 môžeš... mimochodom, momentálne som ti vďačná, že si mi pripomenula, že máme v nedeľu sviatok 😀 ja som na to úplne zabudla.... takže v nedeľu smelo von 🙂
@panelacikova však áno,ale ja som to myslela tak,že keby aj hypoteticky posledný deň nechodia,tak pravdepodobne ani nebudú vedieť,že v sobotu má ona posledný deň a že by jej nemali prísť. Samozrejme,že v nedeľu si už môže robiť čo chce a aj keby jej v nedeľu prišli,tak sa nič nedeje, keďže je PS
Dievcata prosim o radu/info. Bola som teraz 3tyz PN. Od 14.6.2022 som praceschopna. Lenze som cerpala este 2dni dovolenku a dnes piatok som si spomenula ze som neposlala PN ukoncenie zamestnavatelovi / resp.na socialku. Dufam ze to nevadi ? Akurat idem na postu to poslat zamestnavatelovi.

@vlocka007 áno, v nedeľu si už "voľná". ak však pracuješ na zmeny, môže ti zamestnávateľ už v nedeľu dať prácu