icon

Ukončenie rodičáku

janpra778
14. nov 2017

Ahojte žienky. Chcem vás poprosiť o radu. Synček ma 2 roky a 8 mesiacov a začal navštevovať jasle.ja by som chcela nastúpiť do práce 1.12.2017 ...čo potrebujem vybaviť a kam ísť? Potrebujem zrušiť rodičovský príspevok a zároveň vybaviť príspevok na jasle....ďakujem za rady

kondaska1
14. nov 2017

Zavisi od toho ci si predtym pracovala alebo nie. Urcite treba ist do zdravotnej poistovne, aj ked mozno toto urobi za teba zamestnavatel, potom treba ist do socialnej vyplnit odhlasku z dochodkoveho poistenia a aj Urad prace, socialnych veci a rodiny a tam zrusit rodicak a vybavit prispevok na jasle. Cize klasicke kolecko ako ked si isla na rodicovsku.

janpra778
autor
14. nov 2017

@kondaska1 vraciam sa do tej istej firmy kde som pracovala pred materskou...ďakujem za info a budem potrebovať rodné listy svoj alebo synov? Alebo nejaké iné papiere?

majusqa77
14. nov 2017

@janpra778 socialka - odhlasit sa z dochodkoveho. predpokladam, ze do prace uz oznam siel.
potom zrusit rp k 31.12.2017 a nasledne poziadat o prispevok na starostlivost (tam treba kopec papierov)

kondaska1
14. nov 2017

@janpra778 tak to zial neviem, mna to tiez este len caka. ale uz som pozerala co kde vybavit. Pre istotu by som mala nejaku kopiu na urad prace a socialnych veci kde budes vybavovat prispevok a asi bude treba aj potvrdenie z jasli o umiestneni dietata.

janpra778
autor
14. nov 2017

Ďakujem žienky

majusqa77
14. nov 2017

nie potvrdenie. Tam treba zmluvu a prihlasku z jasli (mimo ineho)