Vyhrážanie s ublížením na zdraví a pokusy o ubliženie
Ahojte, potrebujem radu. Môjmu bratovi sa pernamentne vyhráža s ublížením na zdraví jeden chalan (mal záujem o jeho priateľku, ktorá ho odmietala).
Môjmu bratovi aj také veci vystrájal chlapec,že ho viackrát prenasledoval, na ceste s autom ho ohrozoval, napr. Natiahol mu auto v protismere, viackrát ho nebezpečne prebiehal autom alebo predbehol ho tak že naschval šiel veľmi blízko.
Včera ho čakal u priateľky pri bytovke s troma chlapmi zas sa mu začal vyhrážať a naschval mu blokoval auto.
Jeho priateľku dobýjal ale zbytočne a aj jej sa vyhráža a nadáva jej. Jednoducho nedá im pokoj. Musi to byt nejaký narušenec, ktorý potrebuje asi odbornú pomoc a mne príde dosť nebezpečný.
Stačí podľa Vás v takom prípade podať na dotyčného trestne oznámenie? Alebo aj keby sa podá či to bude vôbec niekto od polície riešiť.
Naozaj mám obavy o bratovej bezpečnosti a už dosť je z toho stále nervózny.
Poprosím názory v prípade ak niekto keď bol v podobne situácii ako sa to riešilo v prípade doriešilo.
Dakujem
Ja len dodám k @sandokanka36, že aj jeho priateľka by definitívne mala ísť na políciu. Nemajú sa čoho báť, proste nech im povedia všetko, čo sa deje. Ak majú dôkazy, super, ak nie, tak časom ich získajú. Ten psychopat, ak si raz nájde priateľku, tak si presne viem predstaviť, ako sa k nej bude správať... smutné.
a nezabudnut dat do auta kameru. pri nebezpecnej jazde volat policiu- s kamerou bude mat dokazy. a jeho priatelka nech taktiez poda oznamenie s jej dokazmi.
Tvoj brat aj jeho frajerka sú dospelí tak by to aj dospelo mali riešiť. Zozbierať dôkazy a ísť s tým na políciu, pri každom ďalšom ohrození zase volať políciu.
Môže to nahlásiť, musia to policajti prešetriť, predvolaju ho na políciu. Ale z vlastnej skúsenosti, keď ho len zastrašuje, robí naprieky, sleduje ho a nemá dôkazy, tak nikto nič neurobí, ani polícia. Oni čakajú kým sa stane nešťastie, vtedy bude neskoro, ale tak to je.
@kavasmliekom ja dufam, ze po tom strasnom nestasti v spiskej, budu mat policajti uz ine pokyny, pokial ide o vyhrazanie sa
@lauruska_sumienka ja neviem, sused ma slovne napadal, niekedy ma oplul, vyhrážal sa, že si ma počká večer v nejakej uličke, že na mňa pošle kamarátov a užijú si na mne atď. A policajti len kyvli rukou, že mu to nevedia dokázať. Až raz buchol moju 2rocnu dcéru päsťou do tváre, v ruke mal kľúče. Ja som nejak v obrane na neho skočila a poskriabala som ho na líci, do krvi. Volali sme na seba vzájomne políciu, ja som nevedela, že on volal na mňa. A co sa stalo? Policajti vzali mňa aj jeho. On vypovedal, že som sa mu vyhrážal že ho zabijem a zrazu z ničoho nič som na neho skočila a začala ho skriabat, tak sa bránil a nechtiac buchol moju dcéru.
😳 Dali mne aj jemu po 33e pokutu za napadnutie , či čo tam napísali. A smial sa ďalej a ja som sa ešte viac bála chodiť von.
obavam sa ze v tomto bananistane sa do toho policajti nepustia kym tomu typkovi uplne neprepne a nieco sa stane. Zial toto je realita a verim ze aj policajti maju zviazané ruky
@kavasmliekom to snad nie toto...🤕😨

smer policia. mate nejake dokazy? sms spravy alebo nahravky aspon? ide o strach o vlastny zivot. chlapcovi daju zakaz priblizenia a ked sa nahodou priblizi tak si pojde sadkat.