icon

Výpočet podpory v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke

6. mar 2025

Vie mi niekto poradiť? Po rodicovskej som dostala výpoveď, momentálne čerpám dovolenku do 10.3.[už tretí mesiac] Potom sa chcem prihlásiť na úrad práce. Bude mi vyplatene odstupne, ale až v poslednej výplate t.j. až v apríli. Keď sa teraz prihlásim na úrad práce, vyrátajú mi podporu len z doterajších mesiacov alebo budú čakať až na poslednú výplatu aj s odstupnym? Vie niekto ako to funguje? Dá sa poprípade vyplatiť odstupne ešte tento mesiac s predposlednou výplatou?
Za každú cennú radu dakujem

balerina2025
6. mar 2025

myslim ze budu priemerovat cele mesiace odkedy si ''nastupila'' spat do prace, po RD

autor
6. mar 2025

@balerina2025 hej to rozumiem, len otázka je keď sa budúci týždeň prihlásim na Upsvar ci budu čakať do poslednej výplaty v aprili alebo budú pracovať s tým co majú doteraz

balerina2025
6. mar 2025

ku ktoremu datumu ti konci PP?
10.3 mas poslednyn den?
do 7 ci 10 dni sa musis prihlasit na Urade.

autor
6. mar 2025

@balerina2025 10.3 mi konci PP. Hej to viem a do apríla je ďaleko, tak preto zisťujem ako to funguje ci sa čaká na poslednu výplatu alebo automaticky pracujú s tým co majú doteraz

balerina2025
6. mar 2025

urcite sa ti bude pocitat aj vyplata s odstupnym. neboj sa 🙂

doriiis
6. mar 2025

Nemôžeš sa evidovať na UP ako uchádzač o prácu,kým máš platnú zmluvu.Oni od teba budi chcieť dohodu o skončení prac.pomeru.
Odstupné ti zvýši základ,z ktorého sa bude rátať podpora.Takze len vydrz

balerina2025
6. mar 2025

@doriiis ja som to chapala tak ze 10.3 ma posledny den. a teda rozviazanie dohodou

autor
6. mar 2025

@balerina2025
@doriiis
Hej v pondelok mam posledný deň, zajtra idem podpísať výpoveď

balerina2025
6. mar 2025

ako som pisala, rata sa ti aj posledna vyplata. do podpory.