Výpočet podpory v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Vie mi niekto poradiť? Po rodicovskej som dostala výpoveď, momentálne čerpám dovolenku do 10.3.[už tretí mesiac] Potom sa chcem prihlásiť na úrad práce. Bude mi vyplatene odstupne, ale až v poslednej výplate t.j. až v apríli. Keď sa teraz prihlásim na úrad práce, vyrátajú mi podporu len z doterajších mesiacov alebo budú čakať až na poslednú výplatu aj s odstupnym? Vie niekto ako to funguje? Dá sa poprípade vyplatiť odstupne ešte tento mesiac s predposlednou výplatou?
Za každú cennú radu dakujem
@balerina2025 hej to rozumiem, len otázka je keď sa budúci týždeň prihlásim na Upsvar ci budu čakať do poslednej výplaty v aprili alebo budú pracovať s tým co majú doteraz
ku ktoremu datumu ti konci PP?
10.3 mas poslednyn den?
do 7 ci 10 dni sa musis prihlasit na Urade.
@balerina2025 10.3 mi konci PP. Hej to viem a do apríla je ďaleko, tak preto zisťujem ako to funguje ci sa čaká na poslednu výplatu alebo automaticky pracujú s tým co majú doteraz
urcite sa ti bude pocitat aj vyplata s odstupnym. neboj sa 🙂
Nemôžeš sa evidovať na UP ako uchádzač o prácu,kým máš platnú zmluvu.Oni od teba budi chcieť dohodu o skončení prac.pomeru.
Odstupné ti zvýši základ,z ktorého sa bude rátať podpora.Takze len vydrz
@doriiis ja som to chapala tak ze 10.3 ma posledny den. a teda rozviazanie dohodou
@balerina2025
@doriiis
Hej v pondelok mam posledný deň, zajtra idem podpísať výpoveď
ako som pisala, rata sa ti aj posledna vyplata. do podpory.

myslim ze budu priemerovat cele mesiace odkedy si ''nastupila'' spat do prace, po RD