Výpoveď a nástup do nového zamestnania, plus žiadosť o hypotéku
Zdravím, neviete mi poradiť ako je to s hypotékou a zaroven vypovedou? Kebyze manzel da vypoved a ma 2 mesacnu vypovednu a hned na to nastupuje do noveho zamestnania myslite si, ze by nam schvalili hypoteku? Ja som na rodicovskej, takže hlavny žiadateľ by som nemohla byt. Hypo plánujeme ziadat k mesiac kedy by uz bol vo výpovednej ak by prijal pracovnú ponuku. Mal by plynuly prechod. Ďakujem
@janai1 a kebyze podame teraz uz žiadosť o hypo, ze žiadosť predbehne vypoved? Alebo keby sa jemu podarilo oddialiť nastup o mesiac neskor? Teda, ze az o mesiac by dal výpoveď, medzi tym by teoreticky mohli stihnúť vybavit žiadosť o hypo, či ? Ďakujem veľmi pekne
@katulienocka999 spätne vám hypo nezrušia. Ale keď žiadaš o hypo tak nesmieš byť vo výpovednej ani v skúšobnej lehote - logicky, je tam priveľké riziko, že zostaneš bez práce a nebudeš mať z čoho splácať. Ak ale požiadaš o hypo, schvália ti ju, načerpáš a podáš výpoveď, alebo zostaneš z nejakého dôvodu bez práce, to už nikoho nezaujíma. Ale splátky musia chodiť včas.
@katulienocka999 radšej by som počkala kým Vám ju schvália až potom zmenila prácu
Ja by som teraz zobrala hypo a akonahle schvalia isla do noveho zamestnania(ak je to iste). My sme si brali hypo v maji a v juni uz som nezamestnana a je pisana na mna...🤷♀️ Ale my sme mali stastie v nestasti🙂
odkiaľ banky zistia, že ste vo výpovednej? 🙂
@zuzanka.zuzu co som pozerala na nete, tak niekedy sa môžu informovať priamo u zamestnávateľa alebo si vyžiadať cestné prehlásenie, ze nie ste vo výpovednej.. Ak zaklamete tak treba všetko vrátiť plus nejaka pokuta.. Ale zas neviem ci budu alebo nebudú volat alebo ziadat ten papier.. Co som si nastudovala tak je to individualne 🤔😕
kontakt na zamestnávateľa dávam vždy na seba, teda meno nadriadeného a moje druhé číslo 😉 čestných prehlásení im vypíšem koľko len budú chcieť 😉 tak ale samozrejme je na každého zvážení ako koná

@katulienocka999 nie, pri žiadosti nesmieš byť vo výpovednej lehote... V novom zamestnaní treba počkať so žiadosťou následne aspoň 3-6 mesiacov (podľa banky)