icon

Výpoveď a PN. Kedy sa zaregistrovať na úrade práce?

evulienkaa
5. mar 2025

Dobrý deň, neviete ako to je, keď muž dal piatok výpoveď a pondelok išiel na PN. Kedy sa má ísť zaregistrovať na Úrad práce? Ďakujem za odpovede

mamina7070
5. mar 2025

@evulienkaa po skonceni PN. Nech dodrziavav liecebny rezim kvoli kontrole

gubcikova
5. mar 2025

Po skončení PN. Radim dodržiavať režim lebo na takéto prípady si posvietia

dadka1997
5. mar 2025

@evulienkaa nech si zavola radsej na socialku, tiez som chcela ist na pn v tej 7 dnovej ochrannej lehote po vypovedi, no povedali mi, že aj tak sa musim hlasit na urad prace, aj keď budem na pn

ovaaa
5. mar 2025

Keďže je od pondelku na PN v ochrannej lehote tak sa zaeviduje na úrade práce až po jej skončení. Počas PN je poistencom štátu. Nemôže byť na PN v ochrannej lehote a súčasne evidovaný na ÚP. Iná je situácia ak sa najskôr zaeviduje na ÚP a potom ide na PN.

veronikaszabova
5. mar 2025

@dadka1997 hlupost ti povedali. Na UPSVAR sa s tebou ani nebudu bavit, ked sa budes chciet zaevidovat pocas PN.

dadka1997
5. mar 2025

@veronikaszabova no tak ma potom klamali, lebo mne zmluva koncila k poslednemu dnu mesiaci, mala som v plane ist na pn, tak som volala, ze mozem ist na pn, ale musim sa evidovať na urad prace do 7 dni, inak by nemal kto za mna platit, tak som sa na to vybodla, nahlasila som saako matka starajuca sa o dieta do 6r lebo mi ju nevzali do ms a nemala pri kom byt

gubcikova
5. mar 2025

@dadka1997 nebolo to tak že ti skončila RD a zároveň aj pracovný pomer?

dadka1997
5. mar 2025

@gubcikova nie, normalne som pracovala