Výpoveď po troch dňoch. Ako nahlásiť na úrad práce?
Ahojte, od septembra som evidovaná na úrade prace, prijali ma do zamestnania v decembri, nastupila som v stredu a do piatku mi dali vypoved. Na dovod sa ma nepýtajte, vraj hľadali nieco ine. Nic som neporušila skratka to bolo súkromne zariadenie a dali si záležať. Ale potom to mali aj brat do úvahy ze som absolventka bez skusenosti a zaucanie trva o nieco dlhsie nez necelé 3dni. Nevadi. Ide mi o to, ze za tie 3 dni som to ani nestihla zaniesť na úrad prace nejaku zmluvu, takze vedia oni nejak ze som tam bola? Pozerala som aj zdravotku a nemam tam nic napisane zeby ma odhlásili stale tam je ze som zaevidovaná na úrade prace. Som z tohto celého zmätená uz teraz mam uzkost ked idem na úrad prace vzdy a teraz neviem ci to tam na mna vytiahne alebo to nema ako vediet. Podla mna si nedali ani tu námahu ma niekam prihlasovať. Myslim ze dosla dalsia pani na pohovor a prisla im viac vhodná. Zamestnanie si dalej hladam samozrejme a mam tam ist pondelok s potvrdeniami ze si tu pracu hladam.
Ty mas povinnost zo zakona dolozit PZ do 8 dni na urad. Ak mas uz aj vypoved do 10kal.si treba podat opatovne ziadost o zaradenie ak nechces mat nedoplatok na ZP.
Choď na úrad prines aj zmluvu aj výpoveď.
Ta aplikacia sa neupdatuje hned. Mala som to podobne. 3 dni zamestnana lol a tiez som na urad poslala preskenovanu zmluvu a po ukonceni pomeru nanovo registracia. Len chod na urad cim skor lebo je tam nejaka lehota asi 10 dni dokedy sa musis registrovat aby si neplatila odvody do zdravotky. Ja som to premeskala o 1 den a musela doplatit za 10 dni ako samoplatca
ty teraz riesis mesiac staru vec? no tak vela zdaru, nech je teta na urade v dobrej nalade .... zrejme ale pocitaj, ze zdravotku si tusim budes musiet doplatit.
To funguje tak, že ak si nájdeš prácu tak máš povinnosť nahlásiť na úrade že si si našla prácu.
Ak ti dajú výpoveď tak tiež musíš nahlásiť že ťa prepustili. To treba nahlásiť čím skôr lebo ak to nahlásiš neskoro tak môžeš mať problém.
Ja ti píšem teraz z vlastnej skúsenosti, tiež ma prepustili po týždni. Už som sú našla inú prácu.
Ako informovat sa vies priamo na zdravotke. Ja som to tak urobila a mi povedala ze cakat kym sa mi tam zobrazi nedoplatok ze to dlho trva. Nepamatam ale myslim ze to bolo urcite viac ako mesiac. Tvoj zamestnavatel ta mal povinnost nahlasit na zdravotku, socialku aj na tie 3 dni, predpokladam ze si dostala alebo dostanes vyplatnu pasku a vyplatu. Aj zapoctovy list ti je povinny dat. Na paske aj vidno zrazene odvody. Ak ta zamestnavatel nenahlasil porusil povinnost teda ak si tam nerobila na cierno bez zmluvy. A ako spominali ostatne mala si povinnost nahladit uradu prace ze si si nasla robotu hoci iba na 3 dni. A ano pani na urade su neprijemne ku vsetkym bez rozdielu ci mas roky skusenosti alebo nie furt je daco s cim ta naseru ale to bude asi aj tymi hlupymi pravidlami niektorymi co musi clovek dodrziavat. Tak vela stastia pri hladani prace
Mne sa tiež v minulosti stalo že má prepustili z roboty po týždni. Napíšem ti z vlastných skúseností.
Funguje to tak, že ak si v práci a nemôžeš prísť hneď na úrad práce osobne, tak treba zavolať na úrad pani ku ktorej chodíš. Treba jej povedať že si začala pracovný pomer.
No vieš. Ono ide skôr o to, že ak pani nebude mať veľmi dobrú náladu, vyradí tá z úradu a poistenie si budeš musieť platiť sama. Lebo si mala ty požiadať o vyradenie a potom znovu zaradenie. Pre budúcnosť, toto sa dá riešiť aj mailom.
Teraz len dúfať že ťa zaradí.
podpísala si zmluvu? Máš to na papieri? Aj to ukončenie? Alebo to bolo len ústne,že šak zmluvu ti napíšeme neskôr?
tak potom budeš prihlásená aj do poisťovne.
Keď si podpísala zmluvu,mala si to okamžite hlásiť na úrade.....a keď si nestihla,tak si mala ísť po ukončení po výpovedi.........
Autorka,na čo môžeš všetky svoje komentáre?
@nelca0510 vsak pretoze uz mi zodpovedali moje otazky a nepotrebujem aby sa zapájalo viac ludi ked uz mam odpovede to je cele.
Samozrejme dakujem vsetkym za odpovede ale uz viem vsetko co som potrebovala vediet 🙂
Lenze odpovede na tvoje otázky mohli pomôcť iným. Odpovede bez otázky sú len domyslenie kontextu
@nelca0510 myslim ze vsetky podstatne otazky som zahrnula v pôvodnom texte a moje odpovede boli len vysvetlenia preco zaco ;)
MK by mal zakázať zmazávať komentáre,mohli pomôcť niekomu inému.......nechápem,prečo to autorka zmazala....iba svoju hlúposť potvrdila
@rozculena vsak som napisala ze uz nechcem aby ludia pridávali komentáre 😀 neviem aku hlúposť s nikym som sa tu nehadala a este si aj priznala ze som nevedela ako to je.. neviem co vam vadi
A pomoct stale mozu keďže pôvodný text tu stale je len som vymazala podrobnosti co som tu pisala o svojej situácii. Takze nerozumiem
Ahoj, autorka, ako si dopadla na úrade ?

Na úrad musíš priniesť riadne pracovnú zmluvu a aj výpoveď, ktorú si dostala.