icon

Výpoveď z nájmu bytu zo strany prenajímateľa

nikinusik
30. jan 2017

Ahoj, nemá prosím niekto vzor, ako má vyzerať výpoveď z nájmu bytu, ak som ja majiteľka a prenajímateľka? nemám s nájomcami absolútne žiadny problém, ešte som s nimi ani nestihla o tom hovoriť, potrebujem ale byt uvolniť z dôvodu, že ja sa tam chcem presťahovať. Majú zmluvu na krátku dobu prenájmu od 1.10.2016. Výpovedná lehota je tri mesiace. Našla som na nete len vzory zo strany nájomcu, preto pýtam radu tu a hlavne čo všetko musí taká výpoveď obsahovať, či aj nejaký dôvod atď. Chcem to teraz napísať a zajtra zaniesť, aby to plynulo od 1.2.2017...ďakujem za radu.

janci05
30. jan 2017

Na tejto stránke http://www.nehnutelnosti.sk/dokumenty/byty-doho... je vzor zmluvy o ukončení nájmu. Možno ti to pomôže.

nikinusik
autor
30. jan 2017

Super, dakujem krasne

janci05
30. jan 2017

@nikinusik za máličko.

draik
31. jan 2017

@nikinusik
Ak neuzatvoríte dohodu, tak výpoveď môžte dať len v súlade so zákonom. Postup závisí od toho, či je zmluva uzatvorená podľa Občianskeho zákonníka alebo zákona o krátkodobom nájme bytu.

vilma7
16. apr 2025

V zahraničí je to úplne bežné, ja som akurát sedela dokonca u šéfky, keď volala majiteľka bytu ohľadom recenzií. Tak isto to robievam predtým, ako sa prijme dotyčná osoba do práce.

poilkjmnb
24. jún 2025
@vilma7

V zahraničí je to úplne bežné, ja som akurát sedela dokonca u šéfky, keď volala majiteľka bytu ohľadom recenzií. Tak isto to robievam predtým, ako sa prijme dotyčná osoba do práce.

@vilma7 co je bezne ? preverovat si najomcu ?

vilma7
24. jún 2025
@poilkjmnb

@vilma7 co je bezne ? preverovat si najomcu ?

@poilkjmnb áno, preverovať nájomcov.

poilkjmnb
25. jún 2025
@vilma7

@poilkjmnb áno, preverovať nájomcov.

@vilma7 a ako preverujes najomcov/ludi ty ?

alica110
25. jún 2025
@vilma7

@vilma7 A čo ak si odišla z dôvodu šikany a tvoj potenciálny zamestnávateľ bude volať tvojmu bývalému šéfovi, ktorý ťa sikanoval? Asi nič dobré na teba nepovie. Zaujíma ma, že v takomto prípade to musí byť ťažké pre uchádzača o prácu.

vilma7
25. jún 2025
@poilkjmnb

@vilma7 a ako preverujes najomcov/ludi ty ?

@poilkjmnb tak pošlú ti podklady, kde musia byť uvedené aj recenzie, bud od zamestnávateľa alebo predošlých nájomcov.atd...A jednoducho tam zavoláš. A pýtaš sa.

vilma7
25. jún 2025
@alica110

@vilma7 A čo ak si odišla z dôvodu šikany a tvoj potenciálny zamestnávateľ bude volať tvojmu bývalému šéfovi, ktorý ťa sikanoval? Asi nič dobré na teba nepovie. Zaujíma ma, že v takomto prípade to musí byť ťažké pre uchádzača o prácu.

@alica110 predpokladám že nemáš len jedinú predchádzajúcu prácu, ak áno, v tom prípade je určite v práci aj niekto iný kto ti môže poskytnúť referencie, nemusí to byť priamy nadradený.