icon

Vyradená z úradu práce: Kedy sa znovu zaevidovať?

anastaziamudrucova
11. mar 2024

Bola som vyradená z úradu prace 11.12.2023 kedy sa môžem znovu zaevidovať?

januska12323
11. mar 2024

Ak si sa odhlásila sama po 3 mesiacoch, ak ťa vyradili oni po 6.

zuzanazu85
11. mar 2024

A nezabudni si zabezpečiť platenie do zdravotnej poisťovne,aby ťa náhodou neprekvapilo po rokoch 😏

nada847
11. mar 2024

to som ani nevedela ze ked ma vyradia z evidencie sa mozem hlasit naspat az o pol roka. no kazdopadne veru davaj bacha na platenie zdravotky, ono to nie je nejaka horibilna suma, no pokial nemas ziadny prijem, tak to moze byt dost neprijemne.

alickapusinka
11. mar 2024

97,80 Eur budeš musieť platiť. Ak platiť nebudeš tak časom ti vznikne dlh a príde exekútor.

nikolet29
5. feb 2025

@januska12323 a platí to aj ak som sa dala vyradit na základe pracovnej zmluvy? Že sa znova môžem zaevidovať až po 3mes?

lindus_esterka
5. feb 2025

@nikolet29 nie, ak ta vyradili lebo si sa zamestnala tak sa mozes zaevidovat ihned po ukončeni pracovneho pomeru

nikolet29
5. feb 2025

@lindus_esterka ste si istá?

lindus_esterka
5. feb 2025

@nikolet29 ano, pokial si bola uchadzac o zamestnanie, to si si nasledne nasla a vyradili ta teda k dátumu nastupu do prace tak sa po skonceni prac. pomeru mozes hlásiť na UP hned. Ale bavime sa cisto o evidencii (tj. ze si nemusis platiť zdravotku), nie o podpore, na tu uz narok nemusis mat. A tie limity, ze sa clovek urcity cas nemoze evidovat su "tresty" ked cloveka vyradia pre nespolupracu