icon

Zahraničné auto s neplatnou STK

26. apr 2025

dobry večer chcem sa opytat známi ma zahraničné auto kde skončila stk. Ma poistku zaplatenú na mesiac poisťovňa tvrdi ze moze v pohode jazdiť ja hovorím ze nemoze poraďte

patka06
26. apr 2025

S neplatnou STK jazdiť nemôže, teda môže kým ho nechytia

chrobak7
26. apr 2025

Čo znamená "zahraničné auto"? Že je vyrobené v zahraničí? Alebo že je registrované v inej krajine, ako Slovensko?

Ak je registrované v inej krajine, tak sa riadi podľa legislatívy danej krajiny. Takisto aj poistku musí mať uzatvorenú v danej krajine. Neviem, či by mu tu poistili zahraničné auto.

Ak nemá v danej krajine, kde je registrované, platnú technickú kontrolu, tak nie je prevádzkyschopné nikde. Ani na Slovensku. Teda je, ale kým sa na to nepríde pri niektorej cestnej kontrole.

kazuso
26. apr 2025

30 dňová poistka je zvyčajne pri aute ktoré je dovezené na Slovensko a tu ho bude prihlasovať. Nemá náhodou aj prevozné značky?

autor
27. apr 2025
@chrobak7

Čo znamená "zahraničné auto"? Že je vyrobené v zahraničí? Alebo že je registrované v inej krajine, ako Slovensko?

Ak je registrované v inej krajine, tak sa riadi podľa legislatívy danej krajiny. Takisto aj poistku musí mať uzatvorenú v danej krajine. Neviem, či by mu tu poistili zahraničné auto.

Ak nemá v danej krajine, kde je registrované, platnú technickú kontrolu, tak nie je prevádzkyschopné nikde. Ani na Slovensku. Teda je, ale kým sa na to nepríde pri niektorej cestnej kontrole.

@chrobak7 Ano auto je evidované v inej krajine aj poistka je tam urobena. Chce da

Prihlasit na slovenske značky. Nema prevozne značky
Dakujem za rady

fkata
30. máj 2025

STK aká? Zahraničná?
Nemal by, musi mať STK, EKO a kontrolu originality a potom môže jazdiť s prepravnými značkami v rámci SR. Ale, prax je mnohokrát iná. Ak chceš, napíš mi SS, my sme mali podobný prípad.