Zákaz vychádzania pre neotestovaného
Ahojte,
už mám z toho totálny chaos a neviem sa nikde dočítať, aké pravidlá platia teraz aktuálne po víkende pre netestovaných (konkrétne v BA)? Dá sa chodiť s deťmi do prírody aj bez certifikátu či klasicky len potraviny/lekáreň /drogéria?
Ďakujem veľmi pekne za info!!!
Najlepšie je rýchlo chytiť koronu a potom môžeš chodiť 3 mesiace kam len chceš.
Ako písala vyššie, v rámci okresu môžeš do prírody bez testu. Po novom sa dá ísť aj mimo okres do prírody ale teda len s testom
Mozem ich okaslat s testom do prirody, ked si velkomozni udeluju vynimky pre pozitivnych. Som zdrava a cerstvy vzduch potrebujem.
A v chaosnych nariadeniach, ktore si menia pomaly kazdy den sa uz ani diva svina nevyzna.
A kde je v Bratislave príroda? 🙂
@heleninamama hej, len to by som nerada v tehotenstve, hlavne, keď som predtým potratila
@dzina007 ďakujem, lebo viem, že aj ta príroda bola predtým bez testu zakázaná
@hipuska ďakujem
@anjika44 je jej dosť ;)
@engel76 však práve :( len nemám zvyšné peniaze na pokutu
Ani ja. Mam manual netestovaneho advokatov, a aj na Harabinovej stranke je toho dost popisaneho.
len si treba davat pozor ze bez testu take ako posta banka zasielkovna ci prechadzka niekde po meste je zakazana... bez testu
@dzina007
@hipuska
@snezienka33 a je ten pobyt v prírode stále obmedzený len na extravilan????
@anjika44 to sa pýtaš vážne? Skus Google....
@dzina007 od stredy a nie všade, niekde funguje aj zdravý rozum...
Dnes aupark sad Janka kráľa a uplne ok
@snezienka33 však ja si tiež hovorím, že vlastne zabezpečujem zdravotnú starostlivosť o dieťa, hoci ešte nenarodené (veď predsa potrebujeme byť na vzduchu) a teda zvyšné naše 2 deti tiež
Ja som toto pozerala, lebo odkedy som tehotna, tak mi krvaca dost nos a testy su uplna mnamka potom pre mna. A docitala som sa, ze "vyvencit deti" do 6 rokov do 1000 metrov od domu je vo vynimkach, ako aj pobyt v prirode v ramci okresu. Takze cele moje "fungovanie" je vo vynimkach a testovat sa pojdem az pred poradnou.
@tanisha a nebolo niekde, že len s dieťaťom do 3 rokov môžeme ísť do 1000m od domu? Ale aspoň, že konečne uznali rovnaké právo aj deťom a nielen psom a mackam

@janedoe u vás sa treba dat testovať pred poradnou? Ja už som v 7 mes a netestovala som sa ešte ani raz, ani to odo mňa na poradni ach našťastie nepytali
Zatial nepytali. Len v oktobri po ceplosnom testovani pytali odo mna pri vstupe na Kramare. Ale ja chodim skrz svojej vole, svokre, ani svagrovcom nic nebolo a boli pozitivni, tak nech nechtiac nieco "nedonesiem" gynekologicke. Ale inac nechodim, deti doma, ja doma, muz doma a v nasom obchode boli za posledny mesiac snad vsetky predavacky pozitivne 🙈
@janedoe jej, no super, tiež som myslela, že to bolo do 3 rokov, teda určite aj bolo, lebo som hovorila, že fajn, s mladšou môžem ísť a ta staršia sa bude musieť tváriť, že je vonku sama :D
@jenny257 určite bolo, však to je jak v cirkuse, stále to menia... Hlavná vec, že so psami a mačkami mali od začiatku jasno a deti a starí došli na rad až o mesiace neskôr
Do 6 rokov mozes byt s dietatom 1km od domu nad 6 rokov sa mame asi brodit v tomto blate v lese. 🤦♀️
Ale my chodime vkn normalne. Ved nikde nieje pisane ako sa mam do tej prirody dostat. Ak nema clivek auto musi prejst do toho lesa alebo na luij alebo k potoku cez sidlisko ci mesto. 🤷♀️ chvalabohu vyzera ze v tomto su policajti nromalny a neterorizuju ludi s detmi ze su na prechadzke.

do prirody vramci okresu sa da aj bez testu...