icon

Zákaz vychádzania pre neotestovaného

6. feb 2021

Ahojte,

už mám z toho totálny chaos a neviem sa nikde dočítať, aké pravidlá platia teraz aktuálne po víkende pre netestovaných (konkrétne v BA)? Dá sa chodiť s deťmi do prírody aj bez certifikátu či klasicky len potraviny/lekáreň /drogéria?

Ďakujem veľmi pekne za info!!!

dzina007
6. feb 2021

do prirody vramci okresu sa da aj bez testu...

analnykolik5
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
6. feb 2021

Najlepšie je rýchlo chytiť koronu a potom môžeš chodiť 3 mesiace kam len chceš.

hipuska
6. feb 2021

Ako písala vyššie, v rámci okresu môžeš do prírody bez testu. Po novom sa dá ísť aj mimo okres do prírody ale teda len s testom

engel76
6. feb 2021

Mozem ich okaslat s testom do prirody, ked si velkomozni udeluju vynimky pre pozitivnych. Som zdrava a cerstvy vzduch potrebujem.
A v chaosnych nariadeniach, ktore si menia pomaly kazdy den sa uz ani diva svina nevyzna.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
anjika44
6. feb 2021

A kde je v Bratislave príroda? 🙂

autor
6. feb 2021

@heleninamama hej, len to by som nerada v tehotenstve, hlavne, keď som predtým potratila

autor
6. feb 2021

@dzina007 ďakujem, lebo viem, že aj ta príroda bola predtým bez testu zakázaná

autor
6. feb 2021

@hipuska ďakujem

autor
6. feb 2021

@anjika44 je jej dosť ;)

autor
6. feb 2021

@engel76 však práve :( len nemám zvyšné peniaze na pokutu

engel76
6. feb 2021

Ani ja. Mam manual netestovaneho advokatov, a aj na Harabinovej stranke je toho dost popisaneho.

dzina007
6. feb 2021

len si treba davat pozor ze bez testu take ako posta banka zasielkovna ci prechadzka niekde po meste je zakazana... bez testu

autor
6. feb 2021

@dzina007
@hipuska
@snezienka33 a je ten pobyt v prírode stále obmedzený len na extravilan????

maciatkolulu
6. feb 2021

@anjika44 to sa pýtaš vážne? Skus Google....

maciatkolulu
6. feb 2021

@dzina007 od stredy a nie všade, niekde funguje aj zdravý rozum...

maciatkolulu
6. feb 2021

Dnes aupark sad Janka kráľa a uplne ok

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
autor
7. feb 2021

@snezienka33 však ja si tiež hovorím, že vlastne zabezpečujem zdravotnú starostlivosť o dieťa, hoci ešte nenarodené (veď predsa potrebujeme byť na vzduchu) a teda zvyšné naše 2 deti tiež

janedoe
7. feb 2021

Ja som toto pozerala, lebo odkedy som tehotna, tak mi krvaca dost nos a testy su uplna mnamka potom pre mna. A docitala som sa, ze "vyvencit deti" do 6 rokov do 1000 metrov od domu je vo vynimkach, ako aj pobyt v prirode v ramci okresu. Takze cele moje "fungovanie" je vo vynimkach a testovat sa pojdem az pred poradnou.

tanisha
Autor odpoveď zmazal
autor
7. feb 2021

@tanisha a nebolo niekde, že len s dieťaťom do 3 rokov môžeme ísť do 1000m od domu? Ale aspoň, že konečne uznali rovnaké právo aj deťom a nielen psom a mackam

sticker
autor
7. feb 2021

@janedoe u vás sa treba dat testovať pred poradnou? Ja už som v 7 mes a netestovala som sa ešte ani raz, ani to odo mňa na poradni ach našťastie nepytali

janedoe
7. feb 2021

Zatial nepytali. Len v oktobri po ceplosnom testovani pytali odo mna pri vstupe na Kramare. Ale ja chodim skrz svojej vole, svokre, ani svagrovcom nic nebolo a boli pozitivni, tak nech nechtiac nieco "nedonesiem" gynekologicke. Ale inac nechodim, deti doma, ja doma, muz doma a v nasom obchode boli za posledny mesiac snad vsetky predavacky pozitivne 🙈

jenny257
7. feb 2021

@janedoe do 6? nebolo to do 3 ? :D

autor
7. feb 2021

@janedoe jej, no super, tiež som myslela, že to bolo do 3 rokov, teda určite aj bolo, lebo som hovorila, že fajn, s mladšou môžem ísť a ta staršia sa bude musieť tváriť, že je vonku sama :D
@jenny257 určite bolo, však to je jak v cirkuse, stále to menia... Hlavná vec, že so psami a mačkami mali od začiatku jasno a deti a starí došli na rad až o mesiace neskôr

dzina007
7. feb 2021

Do 6 rokov mozes byt s dietatom 1km od domu nad 6 rokov sa mame asi brodit v tomto blate v lese. 🤦‍♀️

Ale my chodime vkn normalne. Ved nikde nieje pisane ako sa mam do tej prirody dostat. Ak nema clivek auto musi prejst do toho lesa alebo na luij alebo k potoku cez sidlisko ci mesto. 🤷‍♀️ chvalabohu vyzera ze v tomto su policajti nromalny a neterorizuju ludi s detmi ze su na prechadzke.