Zápis do registra vylúčených osôb
Zdravim, rozhodla som sa dat zapisat do registra vylucenych osob od hazardu. Len sa chcem spytat ci mi pride postou aj nejaka odpoved pripadne ci pride doporucene. Nechcem zatial aby o tom niekto z rodiny vedel. Este sa chcem spytat ci banka sa moze dozvediet ze som tam evidovana. Nerada by som mala v buducnosti problem s dostanim uveru. Spravila som chybu ze som chcela vyhrat co som prehrala…
@anonym_autor Ahoj, ocenujem, ze sa davas zapisat do registra. Este k tej banke. Neviem ci si online hazardovala alebo v kamennom kasine. Ale ak si si dotovala online ucet kartou, tak banka to eviduje, ze si peniaze posielala na hazard. Ale iba ta tvoja. Takze, ked budes ziadat hypoteku, neziadaj v banke, kde mas ucet, lebo ti ju pravdepodobne zamietnu a zamietnutie uveru sa uz zapisuje do registra. To, ze si hrala hazard je vsak len interna informacia banky a v inej banke by to nemalo robit problem.

🔒 Kto sa o tom dozvie
Len samotná osoba, ktorá bola do zoznamu zaradená.
Úrad jej zašle písomné rozhodnutie alebo oznámenie (napr. poštou alebo elektronicky, ak má aktivovanú e-schránku).
Prevádzkovatelia hazardných hier (kasína, online herne) majú prístup len k informácii, že osoba je alebo nie je v zozname, nie k detailom.
---
🚫 Kto sa to nedozvie
Rodina, priatelia, zamestnávateľ – nie.
Banka – nie. Banka nemá prístup k tomuto zoznamu a nie je informovaná o zaradení.
Úverové registre a podobné inštitúcie taktiež nemajú informácie o vylúčení z hazardu.