Žiadosť o opatrovateľský príspevok pri ZŤP dieťati
Je povinnosť žiadať UPSVR o opatrovateľsky príspevok ajk je dieťa uznané za ztp? Dieťa dovŕši 10.9 6 rokov, viem že po tomto dátume môžem žiadať o opatrovateľsky príspevok+ kompenzácie. Dieťa chodí do normálnej škôlky, dieťa je tam na celý deň, - ráno ho vozím, poobede poňho idem okolo 15.00, podľa tabuliek som si nejak vyrátala,že patrí pod stupeň odkázanosti 3. Do 10.9 naňho poberám predĺžený rodicak. Má zmysel si dávať žiadosť a čakať 3 mesiace v podstate bez istoty či to schvália alebo nie, alebo si môžem hľadať prácu na tpp a potom to budú nejak krátiť v prípade schválenia. Alebo si mám hľadať prácu na 20 hodín týždenne,aby im to pasovalo do tabuliek (2,5x životné minimum)? Dieťa má spasticku diplegicku DMO, agenezu CC, PES, atď.
Už som vyhorena po tom všetkom,a potrebujem reálne psychickú zmenu- reálnu prácu. Ďakujem ❤️
Nie, nie je to povinne, kludne mozes nastupit do prace ak to zvladate.
@viestta ❤️ priateľ má prác.dobu od 7.30 do 15.30 , ja si tiež hľadám prácu s takouto pracovnou dobou, čiže nemusela by som teoreticky nic vracať - kompenz.prispevky ? Syn má aj parkovaciu kartu+tu na dopravu
@marcelas82 nie je povinné žiadať o opatrovateľský, ja ho nepoberam aj keď v posudku od posudkoveho lekára bolo napísané, že ho odporúčajú priznať. Moje dieťa má ztp preukaz a parkovací preukaz, vtedy robili posudok. Pracujem normálne na TPP.
@marcelas82 nie je povinné žiadať o opatrovateľský, ja ho nepoberam aj keď v posudku od posudkoveho lekára bolo napísané, že ho odporúčajú priznať. Moje dieťa má ztp preukaz a parkovací preukaz, vtedy robili posudok. Pracujem normálne na TPP.
@ssnowwhitee máte na mysli, posudkoveho z UPSVR?lebo,mne neurologicka dala do jeho papierov ,že to odporuča, ale mne ide aj o to,že voči mne sa moje dieťa správa agresívne,keď nie je po jeho. Každu inú osobu zas akceptuje a správa sa voči nej normálne. Inak je mentálne a intelektovo ok (psychológ).
@viestta ❤️ priateľ má prác.dobu od 7.30 do 15.30 , ja si tiež hľadám prácu s takouto pracovnou dobou, čiže nemusela by som teoreticky nic vracať - kompenz.prispevky ? Syn má aj parkovaciu kartu+tu na dopravu
@marcelas82 parkovacia karta a ostatne kompenzacne prispevky pre ZTP s opatrovatelskym nemaju nic spolocne
@ssnowwhitee máte na mysli, posudkoveho z UPSVR?lebo,mne neurologicka dala do jeho papierov ,že to odporuča, ale mne ide aj o to,že voči mne sa moje dieťa správa agresívne,keď nie je po jeho. Každu inú osobu zas akceptuje a správa sa voči nej normálne. Inak je mentálne a intelektovo ok (psychológ).
@marcelas82 áno posudkový z UPSVAR
ztp nerovna sa opatrovatelsky, tam sa posudzuju uplne ine kritériá ako samostatnost, sebestacnost, hygiena, sebaobsluha, chôdza, komunikacia ...

Nie, nie je to povinne, kludne mozes nastupit do prace ak to zvladate.