icon

Žiadosť o ošetrovné pre uzavretie materskej školy

14. júl 2025

Dievčata prosím vas, ak si chcem poziadat o OCR z tohto dovodu....citala som na nete, ze ziadost davam priamo socilanej poistovni, tuto ziadost musi potvrdit skola. Ak by som chcela OCR od pondelka 21.7. ako mam postupovat? Uvediem do žiadosti datum 21.7. a to musim dajak cakat na schvalenie zo socialnej poistovne? Je tam aj kolonka, ze potvrdi zamestnavatel, tak to moj posledny den bude piatok? 18.7. To mozem byt doma 14 dni, ano? A ziadost musim osobne odniest na socialnu?

zooeynka
14. júl 2025

Odosle to zestnavatel. Neviem o tom ze by tlacivo musela potvrdit skolka. Mozno ma niekto opravi, ale nikdy sme nic skolke na potvrdenie nedavali. Socpoist si vie zistit ci je skolka ozaj zavreta

tanyan
14. júl 2025

Áno, OČR z dôvodu uzatvorenia školy sme tento rok riešili. Vyplnila som tlačivo pre manžela na stránke, vytlačila, dal si to potvrdiť v škole na sekretariáte, potom si to dal potvrdiť u zamestnávateľa a potom to odniesol na sociálnu poisťovňu. Ak si dobre spomínam, tak peniaze prišli skôr ako rozhodnutie zo sociálnej poisťovne. Dátumy sa píšu podľa oficiálnej informácie od školy / škôlky / RÚVZ...

autor
14. júl 2025
@tanyan

Áno, OČR z dôvodu uzatvorenia školy sme tento rok riešili. Vyplnila som tlačivo pre manžela na stránke, vytlačila, dal si to potvrdiť v škole na sekretariáte, potom si to dal potvrdiť u zamestnávateľa a potom to odniesol na sociálnu poisťovňu. Ak si dobre spomínam, tak peniaze prišli skôr ako rozhodnutie zo sociálnej poisťovne. Dátumy sa píšu podľa oficiálnej informácie od školy / škôlky / RÚVZ...

@tanyan lebo presne pozeram to tlacivo a je tam potrebne potvrdenie od skoly aj zamestnavatela.

A este otazka, pocas tohto obdbia mozem ist niekde na vylet (aj s nocou) nie? Ved to je cisto kvolli tomu, ze ta ms je zatvorena ....

slavomira236
14. júl 2025
@anonym_autor

@tanyan lebo presne pozeram to tlacivo a je tam potrebne potvrdenie od skoly aj zamestnavatela.

A este otazka, pocas tohto obdbia mozem ist niekde na vylet (aj s nocou) nie? Ved to je cisto kvolli tomu, ze ta ms je zatvorena ....

@anonym_autor mpzes ist kse chces

tanyan
14. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Kontroly sú len pri PN. Ty ako opatrujúca osoba nemusíš ani pri štandardnej OČR dodržiavať liečebný režim a v tomto prípade dokonca ani ošetrovaná osoba nie je chorá. Môžete ísť kamkoľvek, aj mimo republiku. Toto je kompenzácia štátu za zatvorenie škôlky - opatera nezaopatrenej osoby.

23javane
21. júl 2025
@tanyan

@tanyan prosim ta môžem sa opýtať či tie ostatne tyzdne čo nebudem s dieťaťom doma na OČR môže ísť do skolky zbernej, alebo už nemôže ísť? Vdaka za informaciu

tanyan
21. júl 2025
@23javane

@tanyan prosim ta môžem sa opýtať či tie ostatne tyzdne čo nebudem s dieťaťom doma na OČR môže ísť do skolky zbernej, alebo už nemôže ísť? Vdaka za informaciu

@23javane Áno. Nemusí, ale môže.