Živnostník na PN
Dobrý deň, chcem sa spýtať som živnostníčka a minulý mesiac som bola na pn 14dní, volala som s účtovníčkou a tá vravela, že tým že doktor podal elektronicky pn je pre mňa všetko vyriešené. lenže prišlo mi, že mám zaplatiť do zdravotky odvody v plnej výške, nechápem prečo mi neodrátali z odvodov nejakú sumu za čas kedy som bola pn?
zároveň ma teraz napadlo, kam mi pošlú peniaze zo sociálky keďže doktor odomňa nepýtal žiadny IBAN? ďakujem za odpovede,podnikám už dlho a nikdy som pn nebola, takže vôbec neviem čo a ako, Ďakujem za každú radu.
Zdravotná poisťovňa so sociálnou nie je priamo prepojená, preplatok sa ti vráti v ročnom zúčtovaní 2025
Peniaze ti pošlú na účet, z ktorého platíš odvody
@kristinkatn zdravotka nemá odkiaľ vedieť dátumy od kedy do kedy si bola PN....ak si nenahlásila ako živnostník do SP svoje číslo účtu, príde ti PN poštou...
@mogaa dakujem velmi za odpoved
Zdravotná poisťovňa so sociálnou nie je priamo prepojená, preplatok sa ti vráti v ročnom zúčtovaní 2025
Peniaze ti pošlú na účet, z ktorého platíš odvody
@patka06 dakujem velmi
@kristinkatn vypytaj si od socialky potvrdenie, odkedy dokedy si poberala nemocenske davky. Oni ti to vtedy vedia zaregistrovat a prisposobit vysku odvodov.

@kristinkatn zdravotka nemá odkiaľ vedieť dátumy od kedy do kedy si bola PN....ak si nenahlásila ako živnostník do SP svoje číslo účtu, príde ti PN poštou...