icon

Živnostník na PN

kristinkatn
3. máj 2025

Dobrý deň, chcem sa spýtať som živnostníčka a minulý mesiac som bola na pn 14dní, volala som s účtovníčkou a tá vravela, že tým že doktor podal elektronicky pn je pre mňa všetko vyriešené. lenže prišlo mi, že mám zaplatiť do zdravotky odvody v plnej výške, nechápem prečo mi neodrátali z odvodov nejakú sumu za čas kedy som bola pn?
zároveň ma teraz napadlo, kam mi pošlú peniaze zo sociálky keďže doktor odomňa nepýtal žiadny IBAN? ďakujem za odpovede,podnikám už dlho a nikdy som pn nebola, takže vôbec neviem čo a ako, Ďakujem za každú radu.

mogaa
3. máj 2025

@kristinkatn zdravotka nemá odkiaľ vedieť dátumy od kedy do kedy si bola PN....ak si nenahlásila ako živnostník do SP svoje číslo účtu, príde ti PN poštou...

patka06
3. máj 2025

Zdravotná poisťovňa so sociálnou nie je priamo prepojená, preplatok sa ti vráti v ročnom zúčtovaní 2025
Peniaze ti pošlú na účet, z ktorého platíš odvody

kristinkatn
autor
3. máj 2025
@mogaa

@kristinkatn zdravotka nemá odkiaľ vedieť dátumy od kedy do kedy si bola PN....ak si nenahlásila ako živnostník do SP svoje číslo účtu, príde ti PN poštou...

@mogaa dakujem velmi za odpoved

kristinkatn
autor
Autor odpoveď zmazal
kristinkatn
autor
3. máj 2025
@patka06

Zdravotná poisťovňa so sociálnou nie je priamo prepojená, preplatok sa ti vráti v ročnom zúčtovaní 2025
Peniaze ti pošlú na účet, z ktorého platíš odvody

@patka06 dakujem velmi

siska53
3. máj 2025

@kristinkatn vypytaj si od socialky potvrdenie, odkedy dokedy si poberala nemocenske davky. Oni ti to vtedy vedia zaregistrovat a prisposobit vysku odvodov.